Conceptkalender: Zuiderpark debuteert op zondag

19 november 2016 13:37

De Kortebaanbond heeft de conceptkalender voor 2017 bekendgemaakt. In totaal staan er 29 kortebanen op de planning. Het Haagse Zuiderpark staat onder voorbehoud op de kalender. De organisatie doorbreekt de ‘zondagsrust’ en wil organiseren op zondag 21 mei.

De laatste keer dat er op zondag werd gekortebaand was in 2006 toen de Kortebaanbond het 75-jarig jubileum vierde met een koers op het gras van Duindigt. De Haagse kortebaan heeft geen last van de langebaan. Op 21 mei wordt er niet gekoerst op Duindigt in Wassenaar.

Plaats van handeling is het Haagse Zuiderpark waar jaarlijks ook het festival Parkpop wordt gehouden. De ondergrond is gras. Tot vorig jaar was Stompwijk de enige graskortebaan in het seizoen.

Scheveningen

Scheveningen is nog niet opgenomen op de conceptkalender. De organisatie zoekt in de periode eind oktober tot en met begin november naar een geschikte datum. Volgens NDR-manager Cees Pluimgraaff zijn er echter opstartproblemen. Zo lang de organisatie niet concreet wordt, blijft ’t Zand de slotkortebaan organiseren. In 2017 staat deze gepland op maandag 9 oktober.

De start van het seizoen is traditioneel in Assendelft (foto) op zaterdag 6 mei. Het Nederlands kampioenschap staat gepland op maandag 18 september in Medemblik.

Bekijk de conceptkalender 2017. Bekijk ook de printvriendelijke versie.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.