Conceptkalender 2018 kent geen verrassingen

29 november 2017 12:33

De Kortebaanbond heeft dinsdag tijdens de jaarvergadering de conceptkalender voor het seizoen 2018 gepresenteerd. Er staan 27 koersen op het programma. Het seizoen begint traditioneel in Assendelft en eindigt in ’t Zand.

De seizoensopening is op 6 mei in Assendelft. Omdat de feestdagen in het voorjaar vroeg vallen, is zes dagen later al de kortebaan in Wognum. Ook Vroomshoop en Venhuizen volgen nog in mei.

Geen nieuwe kortebanen

Vooralsnog staan er geen nieuwe kortebanen op de agenda. Mochten deze zich alsnog melden, is er nog ruimte in juni. Alleen Sassenheim en Zwanenburg staan in deze maand gepland.

De kortebaanzomer, van juli tot en met september, telt maar liefst 20 koersen. Met september (acht kortebanen) als drukste maand. Wel zijn er nog diverse knelpunten. Zo koerst grasbaan Joure precies op de vrijdag tussen Egmond aan den Hoef en Warmond in. Ook het drieluik Purmerend, Hillegom en Medemblik is een heikel punt.

Het Nederlands Kampioenschap is op donderdag 30 augustus in Middenbeemster. ’t Zand sluit het seizoen af op maandag 15 oktober.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.