Columbine Lep verdedigt titel in Hoofddorp

26 juni 2018 07:24

Columbine Lep is op zaterdag 14 juli de titelverdediger tijdens de kortebaan van Hoofddorp op de Kruisweg. Met pikeur Ruud Pools gaat de merrie uit de stal van Cees Hetteling op jacht naar haar derde overwinning. De aanvang van het evenement is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Het was vorig jaar de tweede overwinning van Columbine Lep op de kortebaan, nadat ze eerder ook in Vroomshoop had gewonnen. De merrie beleefde sowieso een bijzonder debuutseizoen. Op snelle uitschakelingen in Assendelft en De Lier na, liep ze alle keren in de prijzen. In totaal was dit maar liefst twaalf keer.

In het nieuwe seizoen is Columbine Lep nog op zoek naar succes. Tijdens haar eerste start, op het gras van Duindigt, verloor ze direct in de eerste omloop van regerend Nederlands Kampioen Dutch Buitenzorg. Zaterdag strandde ze in Zwanenburg in de derde omloop.

Verrassende tweede

Cattiva Byd was vorig jaar de verrassende tweede in Hoofddorp. Tijdens haar debuut liep ze een ijzersterke koers, maar was ze in de beslissende fase bijzonder lastig te hanteren in het startvak. Een eigenschap die de troef van eigenaartrainer Jan Demmink nog niet heeft afgeleerd. Dit compenseert ze echter met bijzonder veel snelheid. Het leverde haar vorig jaar de winst op in Nootdorp. Dit seizoen won ze samen met John Dekker in Wognum en was derde in Sassenheim.

Kortebaan Hoofddorp 2017
Samenvatting van de koers vorig jaar in Hoofddorp.

Pikeur John de Leeuw wacht op zijn thuisbaan nog altijd op zijn eerste zege. De Hoofddorper rijgt op de kortebaan de successen aaneen. Zo won hij de afgelopen vier seizoenen het pikeursklassement, een titel die hij in totaal al zes keer heeft gewonnen. Gek genoeg boekte hij in Hoofddorp nog geen succes. Twee keer was hij tweede. Vorig jaar eindigde hij met Jagger Broline als derde. Met de paarden van Stal de Groningers behoort hij ongetwijfeld ook in 2018 tot de kanshebbers.

Meer informatie

De loting voor de kortebaan in Hoofddorp vindt plaats op donderdag 12 juli, op het kantoor van de NDR. Het deelnemersveld is vervolgens te vinden op deze website.  Later volgt ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.