Coktail Bar verrast met sterke zege, Jocke Cane vestigt naam

14 mei 2022 19:14

De seizoensouverture is zaterdag een prooi geworden voor Coktail Bar met Mats Wester. De combinatie kwam op de nieuwe locatie in Assendelft verrassend goed uit de verf en klopte in de finale de debuterende Jocke Cane met Lindsey Pegram.

Het betekende de eerste zege voor de ruin van Stal de Groningers, die vorig jaar al meerdere ereplaatsen behaalde. In Assendelft bleek Coktail Bar flink verbeterd. Waar hij vorig jaar de pure speed leek te missen, klopte hij nu op snelheid achtereenvolgens Joep Swagerman, Hasta la Vista, Doc Holiday en Hero Baldwin.

Feest bij Stal de Groningers en Mats Wester na de winst met Coktail Bar.

Verrassende finale

In de finale wachtte de debutant Jocke Cane met Lindsey Pegram. De ruin van Piet Siderius had gedurende de middag zijn enorme potentie getoond. Hij maakte weliswaar af en toe een foutje, maar was mede dankzij zijn startvoorgift, op snelheid niet te beschieten.

De middag was helaas voor hem net te lang. Na in de eerste finalerit een galoppade gemaakt te hebben, won hij knap rit twee. In de kamprit miste hij echter de start. Coktail Bar, die dankzij Wester juist uitstekend uit het startvak kwam, profiteerde optimaal. Ruim voor de finish kon de leerlingkampioen al zijn feestje vieren.

Nieuwe locatie

Op de bomvolle en uiterst gezellige nieuwe locatie aan de Beemsterstraat en Rietwijkstraat eindigde Gaya Vip met Ruud Pools als derde. De combinatie had een kamprit nodig om de eerder bijgelote Hero Baldwin met Manon Pools te verslaan.

Het kortebaanseizoen gaat verder op vrijdag 27 mei. Dan staat de kortebaan in Wognum op het programma.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.