Co Swagerman wint op grasbaan Joure

28 september 2015 16:01

Op de kortebaan zat er tot dusver geen overwinning in voor Co Swagerman (foto), maar op de Nederlandse grasbanen gaat het dit seizoen naar wens voor de zesjarige ruin. Na overwinningen in Drachten en op het ‘heilige gras’ van Duindigt noteerde de pupil van trainer en rijder Frans van der Blonk maandag in Joure zijn derde zege van dit seizoen op de langebaan over gras. 

De beste kortebaner van vorig jaar en recentelijk de nummer drie van Lisse won de vierde koers door onder C’est Ca met John Dekker voor te blijven. Van der Blonk won ook al de eerste koers met stalgenoot Fly Swagerman. Tijdens deze eerste koers van de middag finishte Dre Starlake als vierde.

De vierde koers was de tweede van twee series, met de negende koers als finale. In deze eindstrijd moest Co Swagerman zijn meerdere erkennen in C’est Ca en werd tweede. Burney Boshoeve, dit seizoen actief in Middenbeemster en Roden tikte als vierde aan in deze finale.

Dexter, die onlangs in Roden zijn debuut op de kortebaan maakte, won met leerlingpikeur Marco Spin de zesde koers. Classic Bennesse en Denise Pennekamp, de verrassende finalisten in Medemblik, legden tijdens deze koers beslag op de tweede plaats. In deze koers liep Apache Wolfhorn, in Roden ook voor de eerste keer aan de start op de kortebaan, naar de vierde plaats. Attila finishte in de tiende koers eveneens als vierde.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.