Co Swagerman verdedigt titel in Wognum

27 mei 2014 06:46

Co Swagerman verdedigt vrijdag (start 13.30 uur) zijn titel tijdens de kortebaan van Wognum. De ruin uit de stal van Frans en Andries van der Blonk is één van de 24 deelnemers op de Kerkstraat. Vorig jaar ging hij als outsider van start, dit jaar is hij het te kloppen paard.

Bekijk het deelnemersveld.

Vorig seizoen boekte Co Swagerman in Wognum zijn eerste overwinning op de kortebaan. Met Andries van der Blonk op de sulky bracht hij zijn eigenaren, de familie Swagerman uit het nabijgelegen Andijk, in vervoering door in de finale Zalvador Spendic en Caroline Aalbers te verslaan. Later dat jaar won hij ook de kortebanen in Voorschoten en Middenbeemster. Puntje van zorg zijn de galoppades die de ruin gemakkelijk maakt. Vorig jaar was het lang alles of niets. Tijdens de laatste koersen van het vorige seizoen presteerde hij stabieler.

Blikvanger

Op papier is Black Beauty Venus de grootste concurrent. De ruin presteert al twee jaar goed op de kortebaan. Vorig jaar miste hij op een haar na de titel ‘Paard van het Jaar’. Op de Kerkstraat start hij voor het eerst met de nog onervaren Jeroen Offeringa. De leerlingpikeur heeft mogelijk nog even tijd nodig om het kortebaanvak onder de knie te krijgen. Aad Pools heeft als trainer van Black Beauty Venus vrijdag voldoende gelegenheid om Offeringa te begeleiden. De paarden die hij zou rijden, zijn uitgeloot. Hierdoor hoeft hij zelf niet te rijden; een zeldzaamheid. Ook stalgenoot Ton Jeu (de Nederlands kampioen) met Manon Pools en Prince of Moor met John de Leeuw behoren tot de kanshebbers.

Alle paarden die in Wognum aan de start komen, maken hun seizoendebuut. De kortebaansport wordt steeds populairder, niet alleen bij toeschouwers maar juist en vooral bij de trainers en eigenaren. Voor Assendelft werden er 23 paarden uitgeloot. Veel van deze paarden staan nu in Wognum aan de start. Ook voor Wognum was de inschrijving massaal. Maar liefst 65 (!) combinaties werden aangegeven waardoor er 41 paarden moeten thuisblijven. Een bewijs dat Wognum geliefd is bij de trainers en eigenaren. Een beter compliment kan de 49-jarige vereniging (volgend jaar de 50ste editie) niet worden gegeven.

Meer informatie

Vanaf dinsdagavond staat op deze site ook een voorbeschouwing met tips. Meer informatie over het evenement in Wognum vind je op www.kortebaanwognum.nl.

Ben je er niet bij in Wognum, maar wil je wel inzetten? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf vrijdagmorgen je weddenschappen!
Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.