Co Swagerman slaat weer toe op gras

25 mei 2016 10:33

Op de kortebaan was hij het al, maar inmiddels groeit Co Swagerman ook op de langebaan uit tot een waar fenomeen. De zevenjarige ruin won in Hilversum zijn achtste langebaankoers over gras op rij. De ooit zo onzekere sprinter, die als vierjarige regelmatig een foutje wilde maken, is uitgegroeid tot een ‘grote meneer’ in de drafsport.

De pupil van trainer en pikeur Frans van der Blonk won de zevende koers over 1900 meter. De ruin nam direct de kop en gaf deze niet meer af. Come on Scott met Dennis Minnema werd tweede, de op de kortebaan niet onbekende Ugh la Chesnaie met Rosalie Janssen tikte mooi als derde aan. Vorig jaar was de zevenvoudig kortebaanwinnaar ook al succesvol in Joure en in Drachten.

Succes was er ook voor Ruud Pools, Rob de Vlieger en Danny den Dubbelden. Zij wonnen met respectievelijk Delta Rapida, Civic en Arenne Loraine een koers. Met de name de zege van laatstgenoemde was een verrassing. De ruin won aan een uitbetaling van ruim 20 tegen één. 

Stunt

Pools zorgde ook nog voor een mooie stunt door met Burney Boshoeve de tiende koers te winnen. Vooraf dacht de meervoudig kortebaankampioen dat Burney niet snel genoeg zou zijn, maar de Diamond Way-nazaat leidde van start tot finish. Een mooie opsteker voor zijn eigenaren uit Stompwijk, die hem onlangs aanschaften.

Koersen met een duosulky geeft een race sowieso al een extra dimensie, maar Jan Thijs de Jong en Rob de Vlieger maakten er in Hilversum een waar spektakelstuk van. Beide paarden stevenden zij aan zij op de finish af. Een verschil was op de meet niet waarneembaar, waardoor de paarden Billy Norton en Sierra Angel allebei tot winnaar van de duosulky-koers werden uitgeroepen.

In de montékoers was de rol van Zero Option Lane snel uitgespeeld door een galoppade. Colonel Newport eindigde knap als derde met Magda den Dekker-van der Meulen in het zadel. Doctor Melfi met Aad Pools op de sulky reed tijdens de elfde en laatste koers naar het tweede geld. Capital C tikte met Cees Imming in dit slotstuk als derde aan.


TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.