Co Swagerman op karakter naar vierde zege

25 september 2014 18:58

Co Swagerman heeft donderdag op prachtige wijze de kortebaan van Lisse gewonnen. De ruin boekte samen met Frans van der Blonk op de Heereweg zijn vierde seizoenszege en moest daarvoor tot het uiterste gaan. De Stompwijkse Howings Kumpel (Wim van Buytene) werd pechvol tweede. In de beslissende kamprit van de finale ging hij te vroeg van start. Zalvador Spendic pakte het brons voor Qualva Nonantais.

De prestatie van Co Swagerman in Lisse was groots. Een dag voor Lisse nam hij nog deel in het Drentse Roden en werd daar sterk derde. Donderdag was hij alweer hersteld voor de koers op de Heereweg. En daar kreeg hij opnieuw voortdurend zware ritten voor de kiezen. Keer op keer maakte hij de starthandicap van vijf meter (zelfs twee keer 10m) goed en haalde sterk de finale.

Vermoeid

In de eindstrijd leek het alsnog mis te gaan. Co Swagerman was vermoeid terwijl Howings Kumpel relatief fris de eindstrijd had gehaald. Dit was te zien in de eerste finalerit. Howings Kumpel benutte zijn meters voorsprong in het startvak optimaal en bleef uit de greep van ‘het kanon’. In de tweede rit was Howings Kumpel minder goed weg en Co Swagerman juist beter. Halverwege had Co Swagerman zijn tegenstander te pakken waarna pikeur Wim van Buytene wijs de strijd opgaf. In de beslissende kamprit was Howings Kumpel opnieuw snel vertrokken. Te snel, zo bleek. De combinatie kreeg de witte vlag van uitschakeling en Co Swagerman mocht een vervroegde ereronde rijden langs het uitzinnige publiek.

Het was toch al een feestdag voor de familie Swagerman (de eigenaren van het winnende paard). Nadat de ruin een plek in de vierde omloop had veroverd, was hij verzekerd van de titel ‘Paard van het jaar’. Ook pikeur Frans van der Blonk deed goede zaken. Hij passeerde John de Leeuw weer in het pikeursklassement. Met nog één kortebaan te gaan heeft hij een voorsprong van vier punten.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.