Co Swagerman ijzersterk naar de winst

10 mei 2013 18:07

Co Swagerman heeft vrijdag op knappe wijze de kortebaan van Wognum gewonnen. De ruin, met dit keer Andries van der Blonk op de sulky, klopte in de eindstrijd Zalvador Spendic en Caroline Aalbers. Umberto en Jeffrey Mieras eindigden als derde voor Umberto en Ruud Pools.

De winnende ruin was er dit jaar bij alle kortebanen bij. Tijdens zijn eerste starts liet hij veel potentie zien. In Assendelft won hij lopende een rit van Yankee Attack om vervolgens met twee galoppades het strijdtoneel te moeten verlaten. In Helmond kwam hij tot de derde omloop. Daarin was de ontketende Zephir te sterk.

Acht jaar

Omdat Frans van der Blonk andere rijverplichtingen had, nam vader Andries plaats op de sulky. Hij boekte na ruim acht jaar (zijn laatste overwinning was in 2005 met Navy Blue in Assendelft) weer eens een kortebaanzege.

Co Swagerman kreeg de overwinning in Wognum niet cadeau. Weliswaar kreeg hij na de winst op Adelaar in de eerste omloop een stilstaand nummer, maar daarna moest hij steevast aan de bak. Achtereenvolgens klopte hij Yankee Attack, Umberto en Zalvador Spendic. Deze gerenomeerde kortebaners kwamen met hun ervaring bij de start direct dichtbij, maar het vierjarige talent pakte de winst vervolgens op pure speed.

Reacties, Korte Baanflits en de tussenstand in de tipcompetitie volgen de komende dagen.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.