Chief One verrast Eliot Charisma in Emmeloord

21 juli 2021 19:43

Chief One en Rick Wester hebben woensdag de alternatieve kortebaan op Emmeloord gewonnen. De combinatie versloeg in de finale na een kamprit de gedoodverfde favoriet Eliot Charisma met Lindsey Pegram. Chaman Rapida (Thomas Bos) werd derde voor de verrassende Kelsa Europoort met Manon Pools.

Dat Chief One tijdens de finale te sterk was voor Eliot Charisma mag verrassend genoemd worden. Het koersverloop op de grasbaan van Emmeloord ontwikkelde zich namelijk uiterst gunstig voor de pupil van trainer Mark de Jong. De regerend kampioen van Nederland zag vrijwel al zijn tegenstanders zichzelf uitschakelen en hoefde vrijwel geen enkele keer serieus zijn benen te strekken. Chief One daarentegen moest wel verschillende keren aan de bak, maar won al zijn ritten met grote overmacht.

Vervroegde ereronde

Tijdens de finale kwam Eliot Charisma eenvoudig op voorsprong. Chief One maakte onder druk een fout. De combinatie met Rick Wester sloeg echter sterk terug en won knap de tweede rit. Een bijzondere prestatie, want Eliot Charisma verliest zelden een rit op snelheid. Tijdens de kamprit maakte de combinatie met Lindsey Pegram op de sulky nu eens zelf een fout, waarna Chief One aan een vervroegde ereronde kon beginnen.

Chaman Rapida legde beslag op de derde plaats. De ervaren rot werd tijdens de derde omloop in eerste instantie uitgeschakeld door Chief One maar kreeg na bijloting een nieuwe kans. Tijdens de vierde omloop moest hij het vervolgens afleggen tegen Eliot Charisma, maar de troostfinale werd eenvoudig gewonnen van Kelsa Europoort. De vierjarige merrie had zich de hele middag kranig geweerd, maar toen de prijzen werden verdeeld, was de pijp leeg. Smaakmakers Hampshire F Boko (Aad Pools) en Falco (Micha Brouwer) finishten op de gedeelde vijfde plaats.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.