Chief One maakt favorietenrol waar in Hillegom

13 september 2019 18:05

Chief One en John de Leeuw hebben vrijdag de kortebaan in Hillegom gewonnen. De combinatie was voorafgaand aan de koers de grote favoriet en maakte deze rol helemaal waar. De Leeuw reed ook zijn andere paard McSpirit naar de finale. Trainer Sjaak Snoek nam in de eindstrijd de plek op de sulky over.

In Purmerend werd een dag eerder gekoerst voor een prijzenpot van ruim 10.000 euro. Dat had de meeste toppers van het seizoen naar de kortebaan aldaar getrokken. Hillegom kwam er daardoor bekaaid vanaf met slechts twintig paarden. Ook kwalitatief was het niveau beduidend minder. Stal de Groningers had dit echter slim voorzien en bewaarde één van hun succesvolle troeven voor de koers over de Meerlaan. Chief One had eerder deze maand ook gewonnen in Schagen en moest in staat zijn om de koers in Hillegom naar zijn hand te zetten.

Dit inzicht bleek helemaal juist. En dat terwijl Chief One de meest moeilijke route naar de finale moest afleggen. In de tweede omloop wachtte namelijk Dutch Buitenzorg, het paard dat op papier het meeste kans om de favoriet te kloppen. Vervolgens was Sirol Axe de tegenstander, de ruin die in Schagen Chief One tot een uiterste krachtsinspanning had gedwongen. De uiteindelijke winnaar doorstond deze tests echter met verve en was vervolgens in de halve finale ook te sterk voor Boucher le Blanc met John Dekker.

Stal de Groningers en John de Leeuw vieren de overwinning van Chief One.

Ontheffing

In de finale trof De Leeuw zijn andere troef McSpirit. De ruin had voor het eerst vijf meter ontheffing en dat pakte goed uit. Gedurende de koers werd hij steeds rustiger en versloeg zijn tegenstanders met groot gemak. Desondanks koos De Leeuw voor de favoriet in de finale en gaf Snoek de kans om zijn eigen paard in de eindstrijd te rijden. Beide keren had Chief One de vijf meter achterstand bij de start halverwege goedgemaakt en won daardoor de koers.

Boucher le Blanc zette eerder al de troostfinale om in winst. De ruin werd na verlies in de derde omloop bijgeloot en pakte deze kans met beide handen aan. Tegenstander Limbo met Aad Pools moest genoegen nemen met de vierde plaats.

Omzetrecord

De Harddraverijvereniging Hillegom kon na afloop een feestje vieren. Het evenement had, mede door het mooie weer, meer publiek dan ooit. Ook werd voor het eerst de 30.000 euro-grens geslecht bij de totalisator. In totaal zetten de bezoekers 30.596 euro in.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.