Cesar Charisma en Ruud Pools winnen opnieuw op Duindigt

28 augustus 2021 18:40

Cesar Charisma en Ruud Pools hebben zaterdag overtuigend de kortebaan Warmond gewonnen. Op de Renbaan Duindigt verloor de combinatie geen rit en moest in de finale ook Fip Junior (John Dekker) eraan geloven. Stal de Groningers legde beslag op de derde en vierde plaats met Panic Launcher (Mats Wester) en Archange de Jiel (Rick Wester).

De kortebaan Warmond was sportief gezien de mooiste tot nu toe dit seizoen. Er waren regelmatig mooie ritten te zien waarbij het verschil tussen de paarden minimaal was. Vooral Fip Junior was een smaakmaker. De hengst uit de stal van Caroline Aalbers moest voortdurend tot het uiterste om de volgende omloop te halen en slaagde daar steeds in. Helaas voor eigenaar Jan Beemsterboer maakte hij het karwei niet af. Cesar Charisma was in de finale duidelijk een maatje te groot.

Beste vorm

Waar de troef van trainer Cees Hetteling de vorige kortebaan op Duindigt in de finalefase het beste al gegeven leek te hebben en vierde werd, was Cesar Charisma nu van de eerste tot en met de laatste rit in beste vorm. Achtereenvolgens versloeg hij zonder problemen Jet Bianco, Ronny Brandt, Archange de Jiel, Panic Launcher en Fip Junior. Het betekende zijn tweede overwinning van het seizoen. De door Joop Visser gehuurde ruin won ook de seizoensopener op 15 juli op Duindigt.

Cesar Charisma en Ruud Pools in de finale op weg naar hun tweede seizoensoverwinning.

Titelverdediger Panic Launcher toonde na een aantal mindere starts eindelijk weer eens een hele middag wat zij in haar mars heeft en werd derde. Vooral de manier waarop ze in de derde omloop Falco versloeg, was indrukwekkend. In de halve finale was Cesar Charisma echter een maatje te groot. In de achtervolging op de uiteindelijke winnaar maakte ze twee keer halverwege een galoppade. Archange de Jiel moest uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plaats. Na het verlies in de derde omloop kreeg ze via bijloting een nieuwe kans.

Alternatief op Duindigt

De Stichting Harddraverij Warmond organiseerde dit jaar zijn kortebaan op Duindigt vanwege de coronamaatregelen. Op de draf- en renbaan in Wassenaar is er zicht op het aantal toeschouwers en kan de anderhalve meter afstand beter gehandhaafd worden. Eerder dit jaar organiseerden ook de Kortebaanbond (twee keer), Nootdorp en Santpoort op vergelijkbare wijze een kortebaan. Volgende week (zaterdag 11 juli) verzorgt Hoofddorp het Nederlands kampioenschap kortebaan. Ook dan is de Renbaan Duindigt het decor.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.