Cesar Charisma en Ruud Pools winnen op Duindigt

15 juli 2021 20:22

Cesar Charisma en Ruud Pools hebben donderdag verrassend de eerste kortebaan op Duindigt gewonnen. De combinatie kwam met wat geluk in de vierde omloop, maar kreeg vanaf dat moment de geest. De nieuwste aanwinst van stal Hetteling klopte vervolgens met groots machtsvertoon Dutch Buitenzorg (vierde omloop) en Archange de Jiel (finale).

Vorig jaar kwam Cesar Charisma één keer op de kortebaan in actie. Met de debuterende Belgische pikeur Marc Moes strandde hij in de tweede omloop tegen Southwind Raptor. De ruin had echter zijn potentie getoond. Toen liefhebber Joop Visser hoorde dat Cesar Charisma beschikbaar was voor dit seizoen twijfelde hij niet en huurde de ruin van zijn Belgische eigenaar.

Gelukkig

Donderdag op Duindigt was het direct raak voor zijn nieuwe stal en eigenaar. Na in de eerste omloop Jet Bianco te hebben verslagen, kwam hij tegen Ronny Brandt wat gelukkig door. De eerste rit verloor hij waarna hij in rit twee bleef staan in het startvak. Omdat Ronny Brandt te vroeg ging, won hij toch de rit om daarna ook toe te slaan in de kamprit.

Cesar Charisma blijft in de finale uit de greep van Archange de Jiel.

Ook in de derde omloop leek Cesar Charisma uitgeschakeld (met een moeizame start en een galoppade) na verlies tegen Archange de Jiel. Bijloting bood echter een nieuwe kans. Met een andere aanspanning liet de troef van Ruud Pools weer zien wat hij in zijn macht heeft. Zeer overtuigend troefde hij achtereenvolgens Dutch Buitenzorg en Archange de Jiel (Rick Wester) af.

Peesblessure

Southwind Raptor en Lindsey Pegram eindigden als derde. De ruin van Bert de Boer was weer ouderwets op dreef, maar verloor de halve finale tegen Archange de Jiel door twee galoppades direct na de start. Dutch Buitenzorg en Djimmy Schneider werden vierde. De ruin stond bijna twee jaar aan de kant met een peesblessure, maar vloog donderdag weer als vanouds over de baan. Tijdens de laatste ritten was de pijp logischerwijs leeg.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.