Cesar Charisma en Lindsey Pegram starten zaterdag in De Haan

29 oktober 2021 09:26

Cesar Charisma komt zaterdag in actie tijdens de sprintkoersen op het strand van het Belgische De Haan. Lindsey Pegram is de pikeur van de ruin die dit seizoen twee kortebanen op Duindigt won.

Zowel op zaterdag als zondag komen er vanaf 12.00 uur zestien paarden in actie tijdens de koersen gebaseerd op de kortebaan. De paarden leggen op het strand een afstand af van 250 meter, één tegen één in ’the best of thee’. De winnaar plaatst zich voor de volgende ronde. Een groot verschil is dat de paarden draaien in hun eigen baan.

Belgische paarden kregen voorrang bij de inschrijving. Dit zorgt ervoor dat Cesar Charisma, met zijn oorspronkelijke Belgische eigenaar, mee mag doen, maar andere bekende kortebaners zijn uitgesloten.

Ursy Flying en Marc Moes wonnen twee jaar geleden de eerste kortebaan in De Haan. Foto: Remon Stroomer

Bekende namen

Naast Cesar Charisma en Lindsey Pegram is Christophe de Groote een bekende naam op de kortebaan. De Belgische pikeur rijdt op zaterdag met Danseur Baroque en op zondag Charme de Star. Vooral van de laatste heeft Stal De Groote hoge verwachtingen. Ook Marc Moes heeft kortebaanervaring. Hij won twee jaar geleden met Ursy Flying in De Haan. Vorig jaar begeleidde hij Cesar Charisma tijdens zijn debuut in Nederland. De combinatie strandde in de tweede omloop. Op zaterdag rijdt hij Montana van Herend en Cooper du Guez.

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.