Pluimgraaff: ‘Eerste klappen kunnen we opvangen’

1 mei 2019 12:54

De SNDR schuift voorlopig Martin Eeken en Laurens Olivier naar voren als voorzitter van het draverijcomité nu Jaap Poelstra per direct zijn taken heeft neergelegd. Dit duo was al plaatsvervangend voorzitter en wordt in staat geacht voorlopig de honneurs waar te nemen.

Het was goed schrikken voor SNDR-manager Cees Pluimgraaff toen Poelstra hem zondag via de telefoon vertelde dat hij vanwege de zorg voor zijn vrouw (ze is herstellende van een zwaar auto-ongeluk) niet in staat is zijn functies te vervullen. “Ja, dan zit je wel even. Je kunt rustig stellen dat er bijna niets gebeurde zonder medeweten van Poelstra”, zegt Pluimgraaff op de vraag hoe het nu verder moet met de kortebaan zo vlak voor het seizoen. “Na die momenten van bezinning zijn wij als SNDR in oplossingen gaan denken. De heren Eeken en Olivier waren al plaatsvervangend voorzitter, dus daar kunnen wij voorlopig mee verder. Daarnaast hebben wij vooralsnog genoeg juryleden die de eerste klappen kunnen opvangen.”

Intensiever

Het zal allemaal veel intensiever zijn en vooral aanpassen, maar het wordt opgelost, meent Pluimgraaff. “Dat neemt niet weg dat wij al langere tijd op zoek zijn naar nieuwe krachten die het jurykorps kunnen verrijken. Maar dat heeft sowieso tijd nodig. Dit seizoen zijn wij daar niet mee gered, maar iedereen die zich geroepen voelt, kan contact opnemen met de SNDR. Wij zullen hem of haar van harte verwelkomen. Met de voorzitter van de Kortebaanbond gaan wij nog deze week om de tafel zitten. Ook administratief deed Poelstra veel, dus ook dat moet worden opgelost.”

Pluimgraaff denkt te weten dat Poelstra bereid en in staat is om vanuit huis zaken te verduidelijken en te sturen. Dit in tegenstelling tot de berichtgeving die de redactie van Kortebaandraverijen.nl van Poelstra heeft ontvangen, waarin hij spreekt van een definitief vertrek. Pluimgraaff is voorstander van een officieel afscheid op een later tijdstip. “Een man met zo’n geweldige staat van dienst verdient dat.”

Je kunt rustig stellen dat er bijna niets gebeurde zonder medeweten van Poelstra

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.