Cees Imming: ‘Timothy’s Way was uniek’

20 april 2012 12:32

De kortebaan moet het dit seizoen doen zonder één van de grootste smaakmakers van de afgelopen jaren. Na de laatste koers van 2011 in ’t Zand besloten eigenaar Ger Luigies en trainer Cees Imming een punt te zetten achter de drafcarrière van Timothy’s Way. Imming denkt nog wel eens met weemoed terug aan het kortebaankanon.

De negenvoudig winnaar geniet inmiddels van zijn welverdiende pensioen. “Timothy’s Way is goed terecht gekomen. Hij staat nu zo’n 150 meter verderop”, vertelt Imming. “Ger Luigies heeft hem aan mijn kleindochter geschonken. Zij rijdt hem momenteel zo’n drie keer per week onder het zadel. Kun je het voorstellen? Zo’n klein meisje van tien jaar op zo’n groot paard door de polders en op het strand?”

Kindervriend

Timothy’s Way bleek ook tijdens zijn actieve loopbaan een echte ‘kindervriend’. “Het was zo’n gemakkelijk, lief paard. Wanneer hij tijdens de koers naast de veewagen stond, kwamen dikwijls kinderen vragen of ze hem mochten aaien. Hij boog dan automatisch zijn hoofd naar beneden zodat ze er bij konden. Hij was echt een unieke draver. Niet te vergelijken met anderen. Giovanni kan zich op snelheid bijvoorbeeld meten met Timothy’s Way, maar die is lang niet zo gemakkelijk als hij.”

Met het afzwaaien van Timothy’s Way nam het meest verdienende paard van het kortebaancircuit afscheid. De ruin met de kenmerkende witte bles liep ruim 90 kortebanen, won negen keer en draafde talloze ereplaatsen bijeen. Timothy’s Way won zo’n slordige 35.000 euro en greep in 2009 net naast de titel ‘Kortebaner van het jaar’. De vacante plaats van ‘topverdiener’ van het kortebaanpeloton is inmiddels overgenomen door Viva’s Limburgia.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.