Cassari wint op gras van Emmeloord

23 augustus 2018 17:42

Cassari weet weer wat winnen is. Op de kortebaan wilde het in vijf starts niet lukken, maar op de grasbaan van Emmeloord was het weer ouderwets raak. Met een sensationele kilometertijd van 1.18,3 was de negenjarige merrie de concurrentie ruim de baas. Zo boekte de allrounder van eigenaar Michel Roggen, in Emmeloord gereden door Jaap van Rijn, haar achtste seizoenszege op de langebaan.

Opnieuw won de merrie met opvallend gemak. Ondanks een bliksemstart van Discovery’s Wish en Faustus, liep de pupil van trainer Hans Bot snel de vijfentwintig meter in die ze bij de start moest geven en nam achterin het peloton plaats. Bij het ingaan van de laatste bocht stuurde Van Rijn de merrie naar het derde spoor en liep zijn tegenstrevers op weg naar de finish gemakkelijk voorbij. De merrie klokte een kilometertijd van 1.18,3; ruim twee seconden sneller dan de op dat moment snelste tijd.

Dat Cassari na Stompwijk niet meer in actie kwam op de kortebaan betekent niet dat haar sprintloopbaan ten einde is. Desgevraagd liet eigenaar Michel Roggen weten dat hij het tijdens de komende maand nog enkele keren wil proberen met de merrie, die eerder dit seizoen als vierde finishte in Venhuizen en als derde op Schiermonnikoog.

Status

Van Rijn won na de negende koers met Cassari ook de tiende en laatste koers in Emmeloord. Met Gideon H Renka hield hij onder andere Donate Groenhof (derde) en Andrea Swagerman (vierde) achter zich. Ook Ruud Pools boekte twee overwinningen in Emmeloord. Met Gufo Greenwood (getraind door Cees Hetteling) won hij de tweede koers om daarna ook de vijfde koers met Floral Girl te winnen.

Een speciaal moment voor Micha Brouwer in Emmeloord, want de huidige leerlingkampioen op de kortebaan boekte met Dreamline Promise zijn dertigste overwinning. Dat betekent dat hij zijn status van leerlingpikeur, ook op de kortebaan, definitief en per direct kwijt is. Brouwer is op dit moment nog de koploper in het leerlingklassement, maar kan vanaf nu geen punten meer scoren. Op weg naar een tweede kampioenschap op rij is hij dus afhankelijk van de prestaties van zijn concurrenten.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.