Caroline Aalbers: ‘Gaya Vip is een bijzonder paard’

1 oktober 2022 10:16

Het seizoen van Gaya Vip leek als een nachtkaars uit te gaan. De merrie begon het seizoen met een derde plaats in Assendelft, maar wist zich daarna geen enkele keer meer te onderscheiden. De verwachtingen waren dus niet hoog voor de nationale titelstrijd, maar op de Heereweg in Lisse liet de pupil van trainster en pikeur Caroline Aalbers zich weer van haar beste kant zien en haalde de finale. Zo gaf Gaya Vip haar seizoen toch weer wat kleur.

Aalbers was dik tevreden met de prestatie van de negenjarige merrie, die uitgroeide tot de onverwachte smaakmaker van de middag. “Het is een bijzonder paard. We weten allemaal dat ze hard genoeg kan lopen, maar ze doet het niet altijd. Ze maakte wel eens een foutje en lootte niet altijd gemakkelijk. Daarbij is ze niet altijd even gemotiveerd. Vandaag zat de loting niet tegen en ze heeft heel erg d’r best gedaan. Wanneer ze loopt zo hard ze kan, kan ze heel veel paarden kloppen.”

Bedenken

Hoewel haar tegenstander Candy Blue Chip zonder veel strijd de finale bereikte, was het verschil tijdens de eindstrijd niet groot. Aalbers: “De eerste rit startte Gaya Vip vlakbij en dacht ik even dat we er nog overheen zouden gaan. Het scheelde uiteindelijk niet veel, maar ze deed het net niet. De tweede rit ging lang nek-aan-nek, maar uiteindelijk liep Candy Blue Chip ons toch net voorbij, helaas.”

Het loopt momenteel zowel op de korte- als op de langebaan als een trein bij de trainster uit Callantsoog. Dat brengt Aalbers wel in een lastig parket voor het seizoenslot in ’t Zand, een dag na de 4,5 kilometer van Alkmaar. “Het gaat inderdaad erg goed. Ik dacht eerst dat ik geen kortebaners had, maar ze lijken het leuk te vinden, zowel de kortebanen als de grasbanen. Ik weet niet of ze allemaal in ’t Zand zullen starten. Het is een dag na Alkmaar en de eigenaren van onze paarden koersen daar nu eenmaal ook graag. Er zijn er een paar die het niet veel uitmaakt, maar er zijn ook paarden die hebben wat meer van een koers en dan komt de volgende dag te snel. We gaan het dus nog bedenken met de eigenaren.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.