Candy Blue Chip zet ijzersterk debuut om in winst

7 juli 2022 18:19

Stal de Groningers heeft er weer een hele goede kortebaner bij! Candy Blue Chip liet donderdag haar enorme potentie zien in Egmond aan den Hoef door direct bij haar eerste start te winnen. Samen met Rick Wester verloor ze gedurende de middag geen rit en in de finale moest ook Floalts Cicciolina met Krista Timmer eraan geloven.

Het is voor het eerst sinds 2018 dat een debutant wint op de kortebaan. Toen zegevierde Janus Boshoeve met Manon Pools in Hillegom. In tegenstelling tot deze combinatie profiteerde Candy Blue Chip van vijf meter ontheffing voor paarden zonder winsom.

De merrie had deze voorgift echter nauwelijks nodig. Ze draaide gemakkelijk, was rustig en bleek over behoorlijk wat snelheid te beschikken. Alleen in de halve finale tegen Archange de Jiel moest de Amerikaanse merrie vol aan de bak. Uiteindelijk rekende ze ook met deze klasbak in twee ritten af.

Finale

In de finale was Floalts Cicciolina de tegenstander. Bij afwezigheid van Lindsey Pegram was Krista Timmer haar pikeur. De merrie was in haar voorgaande starts twee keer gestrand in de tweede omloop, maar was op de ‘Hoever S’ een openbaring. Zo klopte ze in de eerste omloop knap Coktail Bar.

Candy Blue Chip is in de finale te sterk voor Floalts Cicciolina

Alleen Candy Blue Chip bleek een maatje te groot. In de eerste rit was de troef van Stal de Groningers duidelijk te sterk, waarna Timmer in rit twee te veel risico nam en te vroeg van start ging.

Stal de Groningers eiste met Archange de Jiel, gereden door Mats Wester, ook de derde plaats op. Hind Beuckenswyk en Thomas Bos eindigden verrassend op plek vier.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.