Candy Blue Chip Nederlands kampioen na winst in Lisse

29 september 2022 18:27

Candy Blue Chip heeft donderdag in Lisse met grote overmacht het Nederlands kampioenschap gewonnen. Samen met Rick Wester was de Amerikaanse merrie de hele middag veel beter dan de rest. De verrassende nummer twee, Gaya Vip, gaf in de eindstrijd nog goed partij, maar kon de vierde zege van de troef van Stal de Groningers niet voorkomen.

Na overwinningen in Egmond aan den Hoef, Bemmel en Medemblik was Candy Blue Chip op de bomvolle Heereweg het te kloppen paard. Deze favorietenrol maakte ze helemaal waar. Achtereenvolgens versloeg ze tot de finale zonder problemen aftredend kampioen Kelsa Europoort, Eliot Charisma (de winnaar van 2020 in Lisse) en stalgenoot Epoque.

Keuze van Rick Wester

Deze laatste was de opponent in de halve finale. Ook Epoque kwam met drie seizoenzeges naar de Heereweg en was net als de uiteindelijke winnaar in handen van Wester. De pikeur koos ervoor om achter Candy Blue Chip te blijven zitten en gaf zijn plek op de sulky achter Epoque over aan Tom Kooyman.

Spannend werd de halve finale niet. Candy Blue Chip kwam twee keer met ruime voorsprong over de finish. Epoque moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats na eenvoudige winst in de troostfinale op de dapper gestreden Hampshire F Boko met Aad Pools.

Stal de Groningers viert weer feest. Candy Blue Chip is Nederlands kampioen.

Gaya Vip gaf in de finale nog de meeste strijd aan Candy Blue Chip. De merrie stond voor de koers aan de hoogste uitbetaling ‘op het bord’. De troef van Caroline Aalbers liep echter haar beste koers van het seizoen en werd daarmee de onverwachte smaakmaker. Tegen Candy Blue Chip kwam ze nog dichtbij, maar ze deed de favoriet niet wankelen. Hierdoor klonk na afloop het volkslied voor Candy Blue Chip, Rick Wester en Stal de Groningers.

Nieuw record

De Harddraverijvereniging Lisse en Omstreken kon na afloop juichen. Niet alleen kregen zij de hele middag stralend mooi weer. De vele bezoekers zetten ook nog eens massaal in bij de totalisator. Het eindbedrag is nog niet bekend. Wel kon wedaanbieder ZEturf al melden dat het een nieuw lokaal record is.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.