Candy Blue Chip maakt favorietenrol waar in Wognum

19 mei 2023 18:29

Candy Blue Chip en Rick Wester hebben vrijdag oppermachtig de kortebaan in Wognum gewonnen. De Amerikaanse merrie van Stal de Groningers verloor gedurende de middag geen rit en was in de finale te sterk voor de verrassende Hampshire F Boko met Aad Pools.

Daarmee was de mislukte start vorige week in Assendelft in één klap weggeveegd. Toen ging Candy Blue Chip in de tweede omloop twee keer zomaar van de benen. Deze fouten bleven op de Kerkstraat achterwege. Met een indrukwekkend machtsvertoon versloeg de favoriet de ene na de andere tegenstander. Alleen Hampshire F Boko gaf in de finale behoorlijk partij. De hengst uit de stal van Aad Pools lag in de eerste rit vlak voor de finish zelfs nog voor, maar zag Candy Blue Chip toch nog langszij komen.

Het tekent het karakter van de merrie die Wester de hele middag kon rijden zoals hij wilde. De kampioenspikeur liet Candy Blue Chip precies zo hard draven als nodig was. Alleen wanneer de tegenstander in de buurt kwam, gaf hij gas. Dit was in de tweede finalerit niet meer nodig. Hampshire F Boko bleek het beste wel te hebben gegeven en lag al snel op grote achterstand. Hierdoor pakte Candy Blue Chip onbedreigd de vijfde zege uit haar carrière.

Verrassende Hampshire F Boko

Waar de liefhebbers van een weddenschap de winst van Candy Blue Chip hadden voorzien, was de tweede plaats van Hampshire F Boko een verrassing. De hengst was voorgaande jaren een trouwe deelnemer die af en toe een klassering meepakte, maar zo goed als vrijdag was hij nog niet eerder. De troef van Aad Pools spoot steeds uit de startblokken en had ook nog eens een versnelling onderweg. In deze vorm is een overwinning een kwestie van tijd.

Het brons was voor de trouwe Jet Bianco en John Dekker. Zij versloegen Kas Trottatore en Krista Timmer in de troostfinale. Deze combinatie verloor in de derde omloop van Candy Blue Chip, maar kreeg via de bijloting een nieuwe kans. In de beslissende fase van de koers bleek Kas Trottatore moegestreden. De vierde plaats was het hoogst haalbare.

Prachtige middag

De Stichting Kortebaandraverij Wognum kan terugkijken op een prachtige middag. Het weer was ideaal en het niveau van de koers lag bijzonder hoog. Bovendien zorgde het talrijke publiek voor veel gezelligheid en een nieuw omzetrecord bij de totalisator.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.