Calistokingsdeep oppermachtig in Purmerend

13 september 2018 18:39

Calistokingsdeep en Lindsey Pegram hebben donderdag op overtuigende manier de kortebaan van Purmerend gewonnen. De combinatie versloeg in de finale de kersverse Nederlands Kampioen Doc Holiday met Bo Sprengers. De familie Swagerman streed om plek drie. Fleur Swagerman eindigde als derde voor stalgenoot Hannie Swagerman.

Het was de tweede seizoenszege van Calistokingsdeep. Net als in Santpoort won de troef van Maatschap van der Let onaangevochten. Doc Holiday gaf in de finale nog het meeste partij. In de eerste rit ging de troef van Bo Sprengers te vroeg van start, waarna rit twee gelijkop ging. Doc Holiday had licht voorsprong waarna Calistokingsdeep van trainer Arnold de Wit langszij kwam. In de laatste meters maakte Doc Holiday een galoppade waardoor Pegram met één vuist in de lucht de finish passeerde.

Calistokingsdeep overschreed met de winst in Purmerend, met een vette cheque van 4.000 euro, ruim de winsomgrens van 12.000 euro. In Medemblik mag de combinatie door slim inschrijven echter nog één keer vanaf de basisafstand starten.

De huldiging op de Nieuwstraat van Calistokingsdeep en Lindsey Pegram.

Pikeurstitel

Dankzij de overwinning scoorde Pegram vijf belangrijke punten in de strijd om de pikeurstitel. Dit is direct ook de voorsprong op naaste belager Manon Pools. Pegram schakelde zelf haar concurrent uit. Calistokingsdeep versloeg in de eerste omloop Evison, waarna een omloop later Eliot Charisma te snel was voor Hero Baldwin. Eliot Charisma sneuvelde een omloop later na een lang gevecht in het startvak tegen Fleur Swagerman.

De merrie met Frans van der Blonk eindigde uiteindelijk als derde. In de troostfinale nam Andries van der Blonk de plek op de sulky over van zoon Frans die zelf achter de bijgelote Hannie Swagerman bleef zitten. Fleur Swagerman leek in de strijd om het brons het beste al gegeven te hebben, maar profiteerde van twee galoppades van haar stalgenoot.

Het publiek was op de drukke Nieuwstraat de grote winnaar. Naast het mooie weer kreeg het meerdere mooie ritten voorgeschoteld. De omzet bij de totalisator was 32.885,50 euro; een nieuw lokaal omzetrecord.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.