Calistokingsdeep oppermachtig naar de winst

2 augustus 2018 19:08

Calistokingsdeep heeft donderdag samen met pikeur Lindsey Pegram op indrukwekkende wijze de kortebaan van Santpoort gewonnen. De ruin van Arnold de Wit en Maatschap van der Let was op snelheid een klasse beter dan de rest en versloeg in de finale Columbine Lep met Ruud Pools. Favoriet Ronny Brandt (John de Leeuw) eindigde als derde voor Ariana Trojborg (eveneens Ruud Pools).

Het betekende de derde kortebaanzege van Calistokingsdeep en de eerste dit seizoen. Op snelheid behoort hij al sinds vorig jaar tot de allersnelsten, maar te vaak maakt hij een galoppade. De laatste weken oogde hij al betrouwbaarder en daarvoor kwam donderdag de bekroning. Op een enkele galoppade in de derde omloop na bleef hij de gehele middag vlak en pakte zeer overtuigend de winst. Hiermee deed ook Lindsey Pegram goede zaken. Zij kwam op gelijke hoogte met John de Leeuw aan kop van het pikeursklassement.

Columbine Lep eindigde net als vorig jaar als tweede. De merrie uit de stal van Cees Hetteling bereikte wat gelukkig de derde omloop en werd daarin na verlies van Calistokingsdeep ook nog eens bijgeloot. In de halve finale liet zij zich echter van haar beste kant zien door knap Ronny Brandt te verslaan. In de finale was de Belgische troef echter niet opgewassen tegen de ontketende winnaar. Met haar tweede plaats passeerde Columbine Lep de winsomgrens van 12.000 euro.

Wat een overmacht: Calistokingsdeep wint de finale van Columbine Lep.

Zware ritten

Ronny Brandt eindigde als derde na vele zware ritten gedurende de middag. De verrassend snelle Boucher le Blanc, Blackpearl Trans R en Gently Boko hadden in de eerste drie omlopen al het uiterste gevergd van de totalisatorfavoriet. In de beslissende fase was de pijp echter leeg. Ariana Trojborg eindigde als vierde en kan hierdoor ook de volgende kortebaan met een ontheffing van vijf meter starten.

Traditioneel behaalde Santpoort ook een nieuw nationaal omzetrecord bij de totalisator. Dit jaar was het eindresultaat zelfs sensationeel: 131.306,50 euro. Zo’n 10.000 euro (!) meer dan het record van vorig jaar.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.