Calistokingsdeep en Micha Brouwer winnen Nootdorp

29 juli 2021 19:29

Calistokingsdeep en gelegenheidspikeur Micha Brouwer hebben donderdag de kortebaan Nootdorp op Duindigt gewonnen. In de finale was de combinatie te sterk voor de verrassende Coktail Bar en Mats Wester. Lordspirit en Krista Timmer versloegen in de troostfinale Cesar Charisma (Ruud Pools), de winnaar van de vorige kortebaan op de renbaan.

Calistokingsdeep startte op Duindigt als een outsider. De twaalfjarige ruin was de absolute smaakmaker van 2019, maar kwam er vorig jaar tijdens het Nederlands kampioenschap op Duindigt totaal niet aan te pas. Ook zijn eerste start dit seizoen op Duindigt eindigde al na één omloop.

Ereronde

Dat de ene koers de andere niet is, bewees Calistokingsdeep tijdens de door de Stichting Kortebaan Nootdorp geadopteerde koers. De combinatie werd voor het eerst bijgestaan door Micha Brouwer en maakte vanaf de eerste omloop een buitengewoon sterke indruk. Zo werden Colt Turgot (Frans van der Blonk) en Hampshire F Boko (Aad Pools) zonder pardon aan de kant gezet.

Tegen Gaya Vip had Calistokingsdeep het lastig. De pupil van trainster Caroline Aalbers won brutaal de tweede rit, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven. Vervolgens was de vermoeide Cesar Charisma geen partij en moest tijdens de finale ook de verrassende Coktail Bar zich gewonnen geven. Voor Brouwer was het zijn vierde overwinning op de kortebaan. Eerder liep hij al een ereronde met Casanova (Heemskerk, 2016), Faustus (Schiermonnikoog, 2018) en Viking Cehere (Voorschoten, 2019).

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.