C.P. Venema slaat dubbelslag in TipCompetitie

13 augustus 2014 00:41

C.P. Venema heeft uitstekende zaken gedaan in de TipCompetitie van Kortebaandraverijen.nl. De liefhebber uit Delft behaalde met het koersverloop in Bemmel 30 van de maximaal 33 te behalen punten en was daarmee veruit de beste deelnemer van de dag. Door zijn hoogste dagscore nam hij ook de leiding in het regioklassement ‘Bollenstreek’.

De afgelopen weken hadden de deelnemers aan het prognose-spelletje moeite met het raden van de juiste winnaars. In Bemmel was het met de langverwachte overwinning van Co Swagerman veelvuldig raak. Maar liefst 45 van de in totaal 81 deelnemers voorspelden de vijfjarige ruin als winnaar van de koers over de Teselaar. De pupil van trainer en pikeur Frans van der Blonk kwam in maar liefst in 72 prognoses voor. Amalia Beemd, de even verrassende als sterke nummer drie van de middag, werd geen enkele keer getipt. De merrie was in Bemmel goed voor acht punten.

Steekje

C.P. Venema, de nummer vier van de TipCompetitie in 2011, voorspelde Co Swagerman als winnaar. Het leverde hem drie bonuspunten op. Verder tipte hij Prince of Moor (foto), Lovely Lane en Anabaa Blue. Ruud de Groot, de nummer twee van de dag, was het grotendeels eens met Venema, maar tipte in plaats van Anabaa Blue, Howings Kumpel. Met zijn sterke score nam Venema de leiding in het regioklassement ‘Bollenstreek’ over van Kees Duijnisveld. De kortebanen van Hillegom en Lisse vormen pas laat dit seizoen het sluitstuk van dit deelklassement.

In het totaalklassemement liet koploper Ferry Elderbroek een klein steekje vallen door Prince of Moor als winnaar te tippen. Grote gevolgen had dit niet, want zijn voorsprong op de nummer twee van het klassement, een positie die wordt ingenomen door Kees de Bock en Fred Overdevest, slonk met slechts één punt. Voormalig runner-up Wil Verduin duikelde naar de gedeelde zesde plaats. Zodoende schoven onze analist Leon Zoetemelk en oud-winnares Violette Venneman een plekje op richting de top van het klassement.

De volgende kortebaan in Beverwijk maakt deel uit van het regioklassement ‘Zaanstreek’, de deelregio waar Kees de Bock en Frits Taag de leiding hebben.

Bekijk het dagklassement van Bemmel, het regioklassement van de ‘Bollenstreek’ en het algemeen klassement.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.