Burney Boshoeve en Elma Alki winnen in Alkmaar

14 juni 2016 09:06

Na zijn overstap naar het entrainement van Bryan Vader heeft Burney Boshoeve de smaak te pakken. Zijn overwinning op de grasbaan van Hilversum kreeg een dikke twee weken later een passend vervolg. De achtjarige vosruin was maandag de sterkste tijdens de montékoers over 2060 meter op het drafcentrum van Alkmaar. Ook Elma Alki wist in Alkmaar te winnen, terwijl de koers over 1100 meter, traditioneel een afstand waar de kortebaners hoge ogen gooien, werd gewonnen door Bronco Boko, een nieuwkomer over deze afstand.

Met Angeline Batist in het zadel liet Burney Boshoeve (foto) in Alkmaar zien over vechtlust te beschikken. Nadat Every’s wish de strijd om de koppositie had gewonnen, zakte Burney Boshoeve steeds verder in het deelnemersveld en leek zelfs de aansluiting met het peloton te verliezen. De nieuwste aanwinst voor het Stompwijkse Hymia BV zette de tanden op elkaar en knokte zich langs koploper Woody Woodpecker naar de bloemen.

Ook Elma Alki mocht zich na afloop van haar koers opmaken voor een ereronde. De vijfjarige merrie, vorig jaar in ’t Zand winnares van de laatste kortebaan van het jaar, moest tijdens de eerste meters hard knokken om aan de leiding te komen. Toen dat eenmaal was gelukt gaf de pupil van trainer Rob de Vlieger de leiding niet meer uit handen en reed met Finn Verkaik gedecideerd naar de bloemen.

Koers op maat

Succes was er ook voor Cha Cha Cha, die in Utrecht de tweede omloop haalde. De bruine ruin kreeg met John Dekker een koers op maat en maakte het karwei met een ziedende eindsprint fraai af. Stalgenoot Adelaar liep met trainster Caroline Aalbers naar de tweede plaats, voor Cas Kievitshof, die tijdens de Kortebaandag de koers voor gelegenheidsrijders won.

Bronco Boko was de absolute alleenheerser tijdens de koers over 1100 meter. Met een weergaloze start pakte hij ondanks het startnummer vier de leiding om deze niet meer af te staan. Tijdens de laatste meters breidde hij zijn voorsprong zelfs verder uit. Attila vocht zich naar de tweede plaats, voor Zazou Enzelens en Pricken.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.