Brouwer: ‘Lopende hadden wij ook gewonnen’

11 augustus 2015 21:03

Danny Brouwer won dinsdag in Bemmel zijn eerste kortebaan. De zeventienjarige pikeur heeft met Blackpearl Trans R het ideale paard om het sprintwerk te leren.

Toch is hij niet helemaal onbekend op de kortebaan. “Ik heb altijd met de ponykoersen meegedaan, ook op de kortebaan. Ik heb zelfs drie keer gewonnen: twee keer in Nootdorp en één keer in Noordwijk. Maar dit is natuurlijk het echte werk. Het is zo gaaf. Dit moet je als pikeur echt een keer meegemaakt hebben.”

Aad Pools helpt de zoon van amateurrijder Wim Brouwer in het startvak. “Het is heel fijn dat daar iemand staat die er verstand van heeft. En van de andere pikeurs trek ik mij niets aan. Ik laat mij niet gek maken. Blackpearl Trans R is een fantastisch paard, één van de allerbesten. In Voorschoten was ze nog wat moeilijk in het startvak. Ze moet echt ver door naar achteren willen rijden. Dan kan ze snelheid maken en is ze bijna niet te beschieten. In de finale wonnen wij omdat Bella Madonna sprong, maar ik denk dat wij het lopende ook hadden gewonnen.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.