Brouwer: ‘Calisto was vandaag de snelste’

31 juli 2021 12:11

Voor Micha Brouwer leek een overwinning op de kortebaan een kwestie van tijd. Falco maakt met elke start indruk en is klaar voor een zege. Brouwer heeft zijn eerste zege seizoenzege echter al op zak, maar zonder Falco. Als gastrijder stuurde hij Calistokingsdeep naar een knappe winst op Duindigt. Volgens Brouwer was dit verdiend. “Calisto was vandaag de snelste.”

Omdat Lindsey Pegram moest kiezen uit drie paarden, belde ze Micha Brouwer. Die was in eerste instantie niet beschikbaar. “Toen ze mij belde had ik eigenlijk al twee ritten”, vertelt Brouwer na afloop. “Ik zou er ook een van Bryan (Vader, red.) rijden, maar die liep niet. Dat was dus een meevallertje; ik kreeg Calistokingsdeep eigenlijk in mijn schoot geworpen.”

Benauwd

Het ritje met de twaalfjarige ruin was Brouwer goed bevallen. “Hij was vandaag in zeer grote vorm. Hij draaide gemakkelijk, was goed te regelen en hij was vandaag de snelste. Ik kende hem alleen van zien, maar het viel me alles mee. Hij deed wat hij moest doen.” Op één moment na kwam Calistokingsdeep niet in de problemen. Alleen Gaya Vip bracht de trots van Maatschap van der Let aan het wankelen. Brouwer: “Tijdens de tweede rit van de derde omloop kon ik haar niet hebben. Toen had ik het wel even benauwd. De derde rit had ik een goede start en was het erop en erover en bleven we er gelukkig voor.

Door zijn overwinning passeerde Calistokingsdeep de winsomgrens van dertig mille en is voortaan een leerlingpikeur nodig. Voor een volgende overwinning is Brouwer aangewezen op Falco. Brouwer heeft alle vertrouwen. “Hij heeft snelheid genoeg om een kortebaan te winnen. Hij moet alleen het geluk hebben dat hij er in kan rollen. De ritten tegen Cesar Charisma gingen heel hard. Tegen elk andere tegenstander hadden we gewonnen, maar Cesar was de beste. Daarna was het wel gebeurd met hem. Het waren harde ritten waarin Falco handigheid en snelheid liet zien.”

Luister hier het interview met Micha Brouwer terug.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.