Bronco Boko beëindigt carrière met winst in speed race

9 augustus 2021 13:19

Bronco Boko heeft zaterdag afscheid genomen als koerspaard. De dertienjarige ruin deed dit in stijl. Hij won zowel zijn serie als de finale van de speed race op Victoria Park.

De drafbaan in Wolvega organiseerde deze koersen over 600 meter tijdens de Amerikaanse avond. In vier series met drie paarden kwalificeerden de winnaars zich voor de finale.

Uiteindelijk bereikten Bronco Boko (Tom Kooyman), McSpirit (Mats Wester), Chief One (Rick Wester) en Calistokingsdeep (Lindsey Pegram) de eindstrijd. Omdat de paarden van Stal de Groningers een galoppade maakten, werd het helaas niet spannend. Bronco Boko nam de kop en liep eenvoudig naar de winst. Calistokingsdeep kon het gat niet meer dichten en werd tweede.

Het betekende een fraai einde van de carrière van Bronco Boko. De ruin was bijna tien jaar een trouwe haververdiener op de langebaan. In die jaren boekte hij 28 overwinningen.

Kortebaancarrière

Vanaf 2016 was hij ook op de kortebaan actief. De grote ruin van Tom Kooyman had echter veel moeite met het krappe startvak en de eerste meters in de Nederlandse straten. Hij kwam hierdoor niet verder dan twee vierde plaatsen in Hoofddorp (2017) en 2018.

De kortebanen op Duindigt lagen hem, mede door het ruime startvak, beter. Bronco Boko kon hier wel zijn enorme snelheid etaleren en eindigde in 2018 als derde en was vorig jaar tweede en derde.

Tijdens de eerste kortebaan op de renbaan van dit jaar trok Kooyman zijn paard op het laatste moment terug vanwege een voetkneuzing. Vorige week moest hij op Duindigt in de eerste omloop zijn meerdere erkennen in Lordspirit. Het bleken achteraf zijn laatste meters op de kortebaan.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.