Blackpearl Trans R wint vanaf ‘310’ op Duindigt

1 juli 2015 17:54

Blackpearl Trans R en Manon Pools hebben het ongelooflijke gepresteerd door woensdag vanaf 310 meter de kortebaan op de Renbaan Duindigt te winnen. De combinatie ging in de hitte steeds zo snel van start dat de meters achterstand als sneeuw voor de zon verdwenen of de tegenstander onder druk in galop sprong. Timmy H, die twee keer sprong in de eindstrijd, werd samen met John de Leeuw tweede. Andrea Swagerman snelde naar de derde plaats voor Chaman Rapida met Aad Pools, waar in de beslissende fase het beste vanaf was.

Sportief gezien viel de kortebaan op het ‘heilige gras’ tegen. Na een mooie eerste omloop overheersten de galoppades. De klasse van Blackpearl Trans R maakte veel goed. De merrie baarde vooral opzien door in de tweede omloop maar liefst vijftien meter goed te maken op Starfighter Andrup. In de halve finale wachtte stalgenoot Chaman Rapida. De ruin had deze middag nog niets hoeven doen, maar was in de beslissende fase van de koers opgebrand. In de kamprit liet Chaman Rapida zich overlopen door Blackpearl Trans R en in de troostfinale ging hij in de beslissende meters van de benen tegen Andrea Swagerman.

Finale

Blackpearl Trans R stond in de finale voor de bijna onmogelijke taak om tien meter goed te maken op Timmy H. De ruin met John de Leeuw was gedurende de middag al geen toonbeeld van trouw en bevestigde dit in de eindstrijd. Twee keer ging hij direct na de start van de benen en kon Manon Pools al vroeg in de tweede rit aan haar ereronde beginnen.

Door de zege is Blackpearl Trans R de opvolger van Mr. Postman die als laatste een kortebaan won vanaf een afstand van 310 meter. In 2004 zegevierde hij samen met Marco Valentijn in Bennebroek.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.