Blackpearl Trans R verdedigt titel in Warmond

25 juni 2013 12:54

Blackpearl Trans R probeert zaterdag in Warmond haar Nederlandse titel op de kortebaan te prolongeren. De merrie die vorig jaar zes koersen won, waaronder de nationale titel in Lisse, ontpopt zich tot één van de beste kortebaners ooit. Bovendien is de pupil uit de stal van Aad Pools een ware publiekstrekker geworden.

Bekijk hier het deelnemersveld.

Door haar successen maakt de vijfjarige merrie het zichzelf wel moeilijk. Haar eerste koersen won zij met een ontheffing van vijf meter in het startvak. Inmiddels heeft ze een handicap van vijf meter, een verschil van maar liefst tien meter met vorig jaar. Toch doet Blackpearl Trans R nog altijd mee om de prijzen. In zowel Assendelft als Sassenheim eindigde de nationaal kampioene van 2012 dit jaar als derde. Met indrukwekkende inhaalraces krijgt zij het publiek regelmatig op de banken.

Dit geldt ook voor stalgenoot Tusee JL. Hij liep in zijn kortebaancarrière al ruim 20.000 euro bij elkaar en won zeven keer. De ruin is sinds vorig jaar opgezadeld met vijf meter meer, maar behoort altijd tot de favorieten. Het Nederlands kampioenschap ontbreekt nog op zijn palmares.

Kwelgeest

Andrea Swagerman is de grote kwelgeest van de paarden van Aad Pools. De ruin was vorig jaar één van de twee paarden die Blackpearl Trans R wist te kloppen. Het lukte hem zelfs twee keer: tijdens de finales van Hoofddorp en Purmerend. Dit jaar startte de pupil uit de stal van Andries van der Blonk pas één keer en zegevierde direct. In Sassenheim won hij na een geweldige strijd van zowel Blackpearl Trans R als van Viva’s Limburgia, de beste kortebaner van de afgelopen jaren.

Sowieso komen zaterdag de beste kortebaners van het land naar Warmond. De paarden met de hoogste seizoenwinsom van 2013 zijn verzekerd van een startbewijs. Hierdoor komen ook toppers als Black Beauty Venus (dit jaar al twee keer succesvol), Co Swagerman, Attila, Prince of Moor, Zero Option Lane, Zalvador Spendic, Umberto en Zephir op de Herenweg in actie. Spektakel gegarandeerd.

De eerste start op de Herenweg is zaterdag om 13.30 uur. De finale is omstreeks 18.00 uur. Op www.kortebaandraverijen.nl is alles over de kortebaan in Warmond te vinden, inclusief het complete deelnemersveld. Vanaf donderdagavond is tevens een uitgebreide voorbeschouwing met tips te downloaden.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.