Blackpearl Trans R turft zege nummer twee

5 juli 2012 18:00

Blackpearl Trans R (foto) heeft ook haar tweede start op de kortebaan in een overwinning omgezet. Op het bochtige parkoers van Egmond aan den Hoef was de vierjarige merrie een klasse apart en legde zelfs de onverslaanbaar geachte Viva’s Limburgia over de knie. Het betekende voor pikeur Aad Pools zijn vierde zege van het seizoen.

Die vierde zege hing overigens wel aan een zijden draadje. Tijdens de tweede omloop ging de merrie in eigendom van King Ping BV in de kamprit tegen Yfrie Beemd galopperend van start, maar Yfrie Beemd ging dezelfde rit te vroeg door het licht. Na deze miraculeuze ontsnapping verloor Blackpearl Trans R op weg naar de zege geen rit meer.

Geheel volgens traditie domineerde de familie Pools op de ‘Hoever S’. Sinds de eerste editie van de kortebaan van Egmond aan den Hoef in 2006 won de ‘Kortebaanfamilie van de eeuw’ slechts één keer niet op het parkoers langs café ‘Het Rode Hert’. Dit jaar legden zij zelfs beslag op de eerste vier plaatsen. Achter Aad eindigde Ruud als tweede met Attila. Josette versloeg met Viva’s Limburgia haar jongere zus Manon, die met Ton Jeu knap vierde werd.

Reacties volgen later op deze site en in weekblad Draf&Rensport.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.