Blackpearl Trans R pakt nationale titel

27 september 2012 19:01

Blackpearl Trans R heeft in Lisse voor een unicum gezorgd. De merrie verzekerde zich op één en dezelfde dag van zowel de titel ‘Kortebaanpaard 2012’ als de nationale titel. Op de Heereweg rekende de supermerrie samen met Aad Pools in de finale af met Umberto en Tanja Huisman. Gilbert C.R. en Christophe de Groote eindigden als derde voor de verrassende Victory Boy S en John de Leeuw.

Het was alweer de zesde zege uit acht starts voor Blackpearl Trans R die in haar overige starts tweede werd. In Lisse kreeg ze het zeker niet cadeau. Vooral tegen Qualva Nonantais in de derde omloop en Victory Boy S in de vierde omloop moest de pupil van Aad Pools tot het uiterste. Dat Blackpearl Trans R vermoeid de finale haalde was echter geen probleem. Ook tegenstander Umberto had het beste wel gegeven in spectaculaire ritten in de halve finale tegen Gilbert C.R. In de tweede finalerit ging de troef van eigenaartrainer Bert de Boer te vroeg van start waardoor Blackpearl Trans R een vervroegde ereronde mocht rijden.

Langdradig

Ondanks de fraaie ritten in de finalefase, was de koers om de nationale titel langdradig. De pikeurs waren zo gebrand op de winst dat het gedraai in het startvak soms eeuwig leek te duren. Dit zorgde voor ergernis bij de toeschouwers en vertraging op het tijdschema. De finale werd pas rond kwart voor 7 afgewerkt.

Gilbert C.R. passeerde in Lisse de winsomgrens van 18.000 euro. De Italiaan in Belgische dienst kwam soepel van start en ging strijdend ten onder in de halve finale. In de troostfinale had hij een kamprit nodig om Victory Boy S van zich af te houden. De snelle, maar niet gemakkelijke Victory Boy S ging in de beslissende rit om het brons van de benen.

Lees een uitgebreid verslag vanaf vrijdag 5 oktober in het magazine Draf & Rensport.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.