Blackpearl Trans R maakt rentree in Warmond

3 juli 2014 06:57

De absolute smaakmaker van de afgelopen twee jaar maakt zaterdag haar rentree op de kortebaan. Blackpearl Trans R, de winnaar van het klassement ‘paard van het jaar’ in 2012 en 2013, komt zaterdag voor het eerst dit jaar in actie. In Warmond kan ze direct aan de bak, aangezien het niveau van de deelnemende paarden bijzonder hoog ligt. De start op de Herenweg is om 13.30 uur.

Bekijk het deelnemersveld.

De supermerrie met Manon Pools op de sulky treft het niet met de loting in de eerste omloop. Tegenstander is Timmy H, misschien wel het snelste paard van het seizoen tot nu toe. Beide keren kreeg de ruin echter een onmogelijk koersverloop voor de kiezen waardoor hij tot twee keer toe moegestreden het edele hoofd moest buigen in de finale. Zaterdag gaat hij als favoriet van start, te meer omdat hij bij de start vijf meter voorsprong heeft op Blackpearl Trans R. Timmy H en Blackpearl Trans R (de nummers 3 en 4 in het deelnemersveld) zullen ongetwijfeld vroeg in de middag al voor zeldzaam mooie sport zorgen.

Grootverdiener

Viva’s Limburgia is een andere smaakmaker in het veld. Vooralsnog is 2014 niet zijn seizoen. Zowel in Asendelft als Venhuizen verloor hij na strijd in de tweede omloop. De absolute grootverdiener op de kortebaan (hij draafde al bijna 45.000 euro bij elkaar) kon vooral in de laatste meters van de ritten niet geven wat iedereen van hem gewend is. Ook Viva’s Limburgia kan aan de bak. Tegen de debuterende Derby Polly Renka moet hij direct 10 meter goedmaken.

Co Swagerman (Frans van der Blonk) heeft het wat dat betreft op papier beter getroffen. De nummer drie van Wognum en de tweede plaats in Sassenheim treft Clint Neyenrode die in zijn eerste twee starts de eerste omloop niet overleefde. Opvallende afwezige is Ton Jeu. De ruin pakte vorig jaar zo verrassend het Nederlands kampioenschap in Warmond. Dit jaar is hij net als 27 (!) andere paarden uitgeloot.

Ben je er niet bij in Warmond, maar wil je wel inzetten (inclusief het spel Winscore)? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf zaterdagmorgen je weddenschappen!
Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.