Stompwijk: Blackpearl Trans R kan sensatie worden

15 juli 2015 15:41

De beste kortebaner van het moment, Blackpearl Trans R, komt maandag naar de kortebaan in Stompwijk (eerste start 13.30 uur). Vanaf 310 meter staat zij voor een bijna onmogelijke taak om elke rit in de achtervolging te gaan op paarden die vijf, tien of zelfs vijftien meter voor hem starten. Deze inhaalraces kunnen de basis vormen van een spectaculair koersverloop.

Bekijk hier het deelnemersveld, klik op de paarden en pikeurs voor meer informatie. Bekijk hier het deelnemersveld, de printvriendelijke versie.

Dat Blackpearl Trans R niet kansloos is vanaf deze afstand bewees ze eerder deze maand. Op de Dag van het Paard won ze de kortebaan op het gras van de Renbaan Duindigt. Hoewel ze hierbij het geluk had van galopperende tegenstanders lukte het haar wel een aantal keer om een schier onmogelijke achterstand over de korte afstand in te halen. De supermerrie die in 2012 en 2013 ‘Paard van het jaar’ werd en dit seizoen naast Duindigt ook de kortebaan in Sassenheim won, kan ongetwijfeld op de steun rekenen van de traditioneel overvolle en gezellige tribune langs de baan.

Thuisbaan

Leidschendammer Wim van der Mespel krijgt in Stompwijk de kans om zijn eerste overwinning te boeken op zijn ’thuisbaan’, nog altijd een onvervulde droom van de zo succesvolle pikeur. Hij vervangt de afwezige Ruud Pools op de sulky achter Donate Groenhof, één van de favorieten voor de overwinning op de grasbaan. De merrie won vorig jaar drie kortebanen en zegevierde vorige maand tijdens zijn laatste start in Zwanenburg.

Ook de winnaar van vorig jaar, Adonis Charisma, is erbij. De ruin is zijn vijf meter voorgift kwijt en heeft sindsdien nauwelijks meer aansprekende resultaten op de kortebaan geboekt. Vorige week tankte hij wel vertrouwen met een langebaanoverwinningen op het gras van Joure en Emmeloord. Zijn titel prolongeren zal een loodzwaar karwei worden, temeer omdat de concurrentie in Stompwijk niet mals is. Zo won Prince of Moor vorige week na een zware koers in Egmond aan den Hoef, terwijl Duke Beuckenswyk met een tweede plaats in Warmond en een derde plaats in Hoofddorp liet zien klaar te zijn voor zijn eerste overwinning.

Stompwijk Cijfers en Feiten 2015

Ben je er niet bij in Stompwijk, maar wil je wel inzetten (inclusief het spel Winscore)? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf maandagmorgen je weddenschappen!

Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

 

Haute equipe LOGOa 600

Toonaangevend adviesbureau binnen de publieke sector op het terrein van complexe organisatorische, juridische, ruimtelijke en financiële vraagstukken.
www.haute-equipe.nl[email protected]

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.