Blackpearl Trans R dit seizoen niet meer in actie

19 augustus 2016 17:15

Blackpearl Trans R komt dit seizoen niet meer in actie op de kortebaan, zo heeft Stal Aad Pools bij monde van Manon Pools laten weten. De twaalfvoudig kortebaanwinnares is nog onvoldoende hersteld van een blessure die tijdens de kortebaan van Utrecht aan het licht kwam. Een tegenvaller voor de stal uit Uitgeest.

In Utrecht bleek dat Blackpearl Trans R, die middag de grote favoriet van het spelende publiek, niet in orde was. De merrie werd al tijdens de eerste omloop uitgeschakeld door de latere winnaar Casanova. Manon Pools: “Tijdens het voorrijden merkten we dat ze iets minder fanatiek startte dan anders. Normaal gesproken moet ze Casanova meer partij kunnen geven dan die middag het geval was. Het voelde gewoon niet goed. De volgende dag zagen we een heel klein bultje op haar been. Hoewel ze niet kreupel was, hebben we toch een echo laten maken. Daaruit bleek dat ze een gaatje in haar pees had.”

Geen risico

Oorspronkelijk mikte trainer Aad Pools op een rentree van de achtjarige merrie in Heemskerk. Dat plan is inmiddels van de baan. Pools: “Na behandeling was de pees snel dicht. Nadat ze enige tijd heeft gerevalideerd, hebben we vorige week een scan laten maken. Daarop was te zien dat de pees nog niet sterk genoeg is om te gaan snelwerken. Met het oog op het volgende seizoen hebben we besloten geen risico te nemen en haar rustig op te bergen voor volgend jaar.”

De wondermerrie kwam dit seizoen drie keer in actie. Zowel in Assendelft als Vroomshoop was Barbert tijdens de vierde omloop te sterk, maar wist ze wel beide troostfinales te winnen. In Utrecht werd ze zoals eerder vermeld tijdens de eerste omloop uitgeschakeld door Casanova.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.