Blackpearl Trans R blikvanger in Wognum

7 mei 2013 10:18

Blackpearl Trans R, de beste kortebaner van 2012, start vrijdag in Wognum. De merrie die zich vorig jaar in Lisse tot Nederlands kampioen liet kronen, is op de Kerkstraat de grote favoriet voor de zege.

De pupil uit de kampioensstal van Aad Pools, is een kortebaner uit duizenden. In haar debuutjaar boekte ze maar liefst zes zeges en eindigde twee keer als tweede. In eerste instantie deed Blackpearl Trans R dit met een ontheffing van vijf meter (ze was toen nog vier jaar), maar later won ze ook vanaf de basisafstand.

Tijdens de seizoensouverture van 2013, in Assendelft, eindigde ze als derde. Ze was toen voor het eerst opgezadeld met een starthandicap van vijf meter. Ze verloor in de halve finale van de uiteindelijke winnaar: Black Beauty Venus. Deze klasbak is er vrijdag niet bij. Dat maakt van Blackpearl Trans R de logische favoriet. In de eerste omloop treft ze Quick du Vivier van Cees Dobber. De eigenaartrainer uit De Weere had in deze verkapte thuiswedstrijd ongetwijfeld gehoopt op een minder zware loting in de eerste omloop.

Titelverdediger

Caroline Aalbers doet het traditioneel goed in Wognum. Zo won de trainster uit Callantsoog de afgelopen jaren met Tarzan Weber (2009) en Videx SR (2012). De titelverdediger is er dit jaar niet bij. Wel neemt Aalbers Zalvador Spendic mee, die in 2010 en 2011 als derde eindigde in Wognum. Ook vrijdag behoort de fraaie vosruin tot de favorieten, al is de loting tegen Qualva Nonantais (vorig jaar winnaar in Medemblik) bepaald niet gunstig. Deze confrontatie belooft het absolute hoogtepunt van de eerste omloop te worden.

Zesvoudig kortebaanwinnaar Attila is ook een paard om in de gaten te houden. Hij kan in de eerste omloop direct aan de bak. Samen met pikeur Ruud Pools moet hij maar liefst tien meter goedmaken op de vierjarige Caitlin Hanover. Spektakel gegarandeerd.

Eerste start

De eerste start op de Kerkstraat is vrijdag om 13.30 uur. De finale is omstreeks 18 uur. Op www.kortebaandraverijen.nl is alles over de kortebaan in Wognum te vinden. Vanaf dinsdagavond is tevens een uitgebreide voorbeschouwing met tips te downloaden.

Bekijk het deelnemersveld


TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.