Black Beauty Venus voortaan met starthandicap

24 juni 2014 11:02

Black Beauty Venus (foto) start vanaf zijn volgende kortebaan met een starthandicap. Door in Sassenheim de derde omloop te bereiken, overschreed de negenjarige ruin de winsomgrens van 18 duizend euro. Dat heeft als gevolg dat de pupil van trainer en eigenaar Aad Pools, met of zonder leerlingpikeur, extra meters moet afleggen in het startvak.

De prachtige zwarte ruin verdiende in Sassenheim met zijn plek in de derde omloop 175 euro. Daarmee komt Black Beauty Venus op een totaal van 18.050 gewonnen kortebaaneuro’s, wat een definitieve starthandicap inhoudt. Black Beauty Venus is daarmee het derde nog actieve paard uit het entrainement van Aad Pools dat met een gedwongen handicap moet starten. Viva’s Limburgia en Blackpearl Trans R gingen de vijfvoudig kortebaanwinnaar al voor.

Black Beauty Venus debuteerde in 2012 op de kortebaan. In Assendelft wist hij direct de finale te bereiken, die verloren ging tegen Zero Option Lane. Zijn eerste zege boekte hij dat jaar in Wateringen, waar hij Aboriginalmirage tijdens de eindstrijd versloeg. Later dat seizoen won hij ook in Noordwijk, waar Beat It tijdens de finale werd verslagen. Vorig jaar won de ruin zijn eerste twee kortebanen in Assendelft en Amsterdam-Noord. Daarmee passeerde hij de winsomgrens van 12 duizend euro. Nadat Aad Pools het enkele keren zonder succes vanaf 280 of 305 meter probeerde, gaf hij de leidsels over aan dochter Josette. De leerlingpikeur finishte met hem als tweede in Schagen en Purmerend en won magistraal in Lisse. Black Beauty Venus kwam inmiddels 27 keer in actie op de kortebaan.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.