Black Beauty Venus superieur in Alkmaar

23 oktober 2012 09:14

Black Beauty Venus (foto) heeft overtuigend afgerekend met een matig tweede deel van het kortebaanseizoen. Maandag snelde de trots van eigenaar Peter Aleman soeverein naar de winst op het Drafcentrum Alkmaar. De zevenjarige ruin leidde de zevende koers over 1100 meter van start tot finish en schreef met de snelste kilometertijd van de avond, 1.16,4, de ‘Zeus Oldeson-prijs’ op zijn naam.

De speciale sprintkoersen op het ‘Ovaaltje’ over iets meer dan een kilometer zijn de kortebaanpaarden op het lijf geschreven. Het was dan ook niet verwonderlijk dat maar liefst zeven van de acht deelnemende paarden tijdens de zevende koers dit seizoen actief waren op de kortebaan.

Black Beauty Venus startte als de favoriet van het spelende publiek en maakte deze status meer dan waar. De pupil van trainer Aad Pools nam na het vallen van de start direct de leiding en liep tijdens de slotmeters zelfs nog verder weg van de concurrentie. Yankee Attack finishte als tweede, voor Badiah en Nottedestate Rex.

Opvallend was dat slechts vier paarden de finish bereikte. Cash Hammering werd voor de koers teruggetrokken, terwijl Tusee JL direct na de start van de benen ging. Original Charm en Quick du Vivier kwamen wél van start, maar werden nog voor de laatste bocht uitgeschakeld.

‘Zorgenkindje’

Voor Aad Pools moet de zege van zijn ‘zorgenkindje’ een opluchting zijn geweest. Na een sterk voorseizoen op de kortebaan met finaleplaatsen in Assendelft en Warmond en overwinningen in Wateringen en Noordwijk, vergooide Black Beauty Venus tijdens het tweede deel van het seizoen regelmatig zijn kansen door galoppades. De overwinning in Alkmaar was daarom meer dan welkom.

Pools boekte eerder op de avond ook al succes. Met de driejarige Duitse merrie C’est Ça won hij de eerste koers. Verder waren er overwinningen voor John Dekker met Zilver Sycamore en Ruud Pools met Waldemar K. Frans van der Blonk won de laatste koers met Baldacci voor stalgenoot Bright Look, die beiden eenmalig actief waren op de kortebaan van Hillegom.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.