Black Beauty Venus fraai naar de winst

26 september 2013 18:45

Black Beauty Venus en Josette Pools hebben donderdag de kortebaan van Lisse gewonnen. De combinatie rekende in de finale af met Classic Groenhof met Lindsey Pegram. Qualva Nonantais en Ruud Pools pakten het brons voor Ton Jeu met Manon Pools.

Het was alweer de derde zege van de Oostenrijkse ruin dit seizoen, die daarmee de leiding pakte in de strijd om de titel ‘paard van het jaar’. Tijdens de laatste kortebaan van het seizoen, op maandag 14 oktober in ’t Zand, valt de beslissing in dit klassement.

Voor Josette Pools was het de eerste zege met Black Beauty Venus, nadat eerder haar vader Aad succesvol was geweest met het sprintkanon. In Schagen en Purmerend was zij er met een tweede plaats wel dichtbij.

Vlekkeloze koers

Op de drukke en gezellige Heereweg liep Black Beauty Venus een vlekkeloze koers. Op één galoppade na in de derde omloop, nam hij voortdurend direct na de start afstand van zijn tegenstanders om vervolgens overtuigend te winnen. Dit was ook het geval in de finale. Nadat Classic Groenhof in de eerste rit een galoppade maakte, vloog Black Beauty Venus in de tweede rit direct over zijn tegenstander heen.

Qualva Nonantais maakte een sterke indruk in Lisse, maar moest in de halve finale zijn meerdere erkennen in Classic Groenhof. In de troostfinale rekende de Fransman eenvoudig af met Ton Jeu.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.