Black Beauty Venus favoriet over 1100 meter

16 november 2012 09:38

Black Beauty Venus (foto) vertrekt maandag als favoriet tijdens de 1100 meter-koers op Drafcentrum Alkmaar. De zevenjarige ruin won dit jaar twee van zijn drie koersen over deze sprintafstand en is daarom het te kloppen paard op het ‘Ovaaltje’.

De sprintkoers is tijdens de kortebaanloze winter een ideaal podium voor de kortebaners. Maar liefst zes van de zeven deelnemers waren dit seizoen op de kortebaan actief. Naast Black Beauty Venus (Aad Pools) starten maandag om 21.29 uur Nottedestate Rex (John Dekker), Tusee JL (Manon Pools), Quick du Vivier (Eric Jusia) en Cash Hammering (Ruud Pools). Arctic Challenge (Cees Imming) debuteert tijdens deze koers in Alkmaar. Badiah (Willem Otten), de nummer drie van de laatste 1100 meter-koers op 22 oktober, maakt het zevental compleet.

Strijdperk

De kortebaanliefhebbers kunnen sowieso hun lol op in Alkmaar, want tal van de kortebaanpaarden verschijnen aanstaande maandag in de baan. Zephir (Cees Imming) start tijdens de eerste koers, Lizzy Lane (Denise Pennekamp) en Mr.Postman-nakomelinge Agnes VB (Josette Pools) tijdens de tweede, Montanara (Josette Pools) tijdens de derde en Axel Cartouche (Denise Pennekamp) verschijnt tijdens de zesde koers in de arena. De twaalfde en laatste koers van de avond is het strijdperk voor Ton Jeu (Aad Pools), Baldacci (Frans van der Blonk), Sierra Angel (John de Leeuw) en Zazou Enzelens (Rob de Vlieger).

De inbreng van de kortebaners aanstaande zaterdag in Wolvega is minder. Slechts Aboriginalmirage (Caroline Aalbers) en Zam Avon (Wim van Buijtene) kruisen tijdens de elfde koers de degens. De meeting op Victoria Park is overigens bijzonder spectaculair. Zo wordt de ‘Prijs der Giganten’, met een dotering van € 33.000,00 (!), verreden en strijden maar liefst achttien paarden om het ‘Drafsportjoure.nl Stayerskampioenschap van Friesland’ over 3100 meter. Onder hen Magnat Crown met kortebaanleerlingkampioen Christophe de Groote.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.