Black Beauty Venus draait de rollen om

27 april 2013 18:05

Black Beauty Venus heeft zaterdag de kortebaan van Assendelft gewonnen. De Oostenrijkse ruin klopte in de finale Zero Option Lane (Lindsey Pegram), die vorig jaar in de eindstrijd nog te sterk was. Aad Pools was de winnende pikeur. De stal van Aad Pools leverde ook de derde plaats met Blackpearl Trans R. Yankee Attack en John de Leeuw eindigden als vierde.

Dat de finale hetzelfde was als vorig jaar, wil niet zeggen dat er in een jaar tijd niets veranderd is. De ‘nieuwe’ paarden lieten zich op de Dorpsstraat nadrukkelijk zien, maar tegen de ervaren toppers was het nog iets te geleerd. Dit gold ook voor Bright Look, de nieuwe troef van Stal Assendelft. In de eerste omloop maakte hij een goede indruk door Original Charm te kloppen, maar in de tweede omloop was de uiteindelijke tweede plaats Zero Option Lane te sterk.

Verwachte paarden

In de derde omloop bleven de paarden over die je hier van tevoren kon verwachten. Black Beauty Venus en Qualva Nonantais zorgden voor het meeste spektakel. De eerste trok aan het langste eind. Een omloop verder moest Black Beauty Venus vooral één rit hard om stalgenoot Blackpearl Trans R van zich af te houden.

Ook in de finale werd de strijd in één rit beslist. In de eerste confrontatie gaf Lindsey Pegram het op de sulky achter Zero Option Lane al snel op. In de tweede rit ging het wel snoeihard. Black Beauty Venus liet zijn tegenstander echter niet langszij komen.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.