Bizarre overwinning Prince of Moor in Egmond

9 juli 2015 18:14

Prince of Moor en John de Leeuw hebben donderdag de kortebaan in Egmond aan den Hoef gewonnen. En dat terwijl de combinatie in de eerste omloop al uitgeschakeld was. Het draverijcomité liet echter een rit opnieuw rijden, waardoor de ruin alsnog de tweede omloop haalde. Vervolgens maakte de troef van Stal de Groningers en trainer Hans Bot het bijzonder sterk af.

Nadat Prince of Moor in de eerste rit tegen Top Gwen een galoppade had gemaakt, leek het in de tweede rit opnieuw mis te gaan. Na strijd greep Prince of Moor de winst, maar kreeg tot onzetting van De Leeuw een witte vlag voor een nieuwe galoppade. Terwijl de loting voor Top Gwen al was verricht, draaide het draverijcomité zijn beslissing terug. Prince of Moor had geen galoppade gemaakt en de rit moest opnieuw. Met een Franse kap zette Prince of Moor zijn 1-0 achterstand om in een overwinning en bekerde door.

In de pauze tussen de eerste en tweede omloop kreeg Prince of Moor nieuw beslag en was hij in de rest van de koers als herboren. Terwijl hij toch regelmatige zware ritten voor de kiezen kreeg, bleef hij doorzetten. Zijn uitstekende conditie en doorzettingsvermogen gaf uiteindelijk de doorslag. Zero Option Lane, de winnaar in 2014, kende een ijzersterke middag, maar had voor de finale het beste al gegeven. Zijn inhaalraces strandden aan de kar van Prince of Moor die daarmee zijn derde kortebaanzege greep.

Chaman Rapida behaalde de derde plaats. John Dekker was vanaf de tweede omloop de pikeur, omdat Aad Pools met Silvester in de tweede omloop tegen zichzelf lootte. Selim, eveneens met John de Leeuw, werd vierde.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.