Bijrol voor kortebaanpaarden in Joure

2 oktober 2012 09:43

De paarden die dit seizoen regelmatig op de kortebaan aan de start verschenen, hebben maandag geen potten kunnen breken in Joure. Op de grasbaan in Friesland werd hun inbreng beperkt tot enkele ereplaatsen.

Slechts Axl Cartouche kon terugkijken op een enigszins geslaagde middag. De winnaar van de kortebaan in Nootdorp plaatste zich met Denise Pennekamp op de sulky via een tweede plaats tijdens de eerste serie voor de finale en werd daarin derde achter winnaar Young Mr Mo met Ronald de Beer. Ook prima kortebaners als Zalvador Spendic, Zero Option Lane, Vanitas d’Echo en Sierra Angel draafden tijdens deze series, maar liepen niet in de prijzen.

Baldacci won met Frans van der Blonk de vijfde koers. De vierjarige ruin, eenmalig deelnemer op de kortebaan in Hillegom, won zijn koers voor Zelina Frejo, die afgelopen zaterdag nog in actie kwam in Utrecht. Van der Blonk won ook de elfde koers met Cees Z Swagerman. Josette Pools won met haar ‘vriendinnetje’ Agnes VB in de stromende regen sterk de negende koers. De nakomelinge van Mr.Postman kwam dit seizoen eenmalig in actie in Voorschoten.

Succes was er ook voor Wim van der Mespel (foto). De kortebaankampioen van vorig jaar liet zien ook het langere werk te beheersen en won het hoofdnummer van de middag over 3450 meter met Warrior Victory. Een mooi succes, ook voor trainer Cees Olsthoorn uit Stompwijk.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.