Bijna alle toppers van 2014 aan de start in ’t Zand

9 oktober 2014 06:57

Het deelnemersveld van de kortebaan in ’t Zand is maandag (eerste start om 13.30 uur) om de vingers bij af te likken. Omdat het de laatste kortebaan is van het seizoen mogen de paarden met de hoogste seizoenswinsom starten. Van de 24 meest verdienende paarden ontbreken alleen Viva’s Limburgia en Cunera Beuckenswyk. Hun plek wordt ingenomen door Asko Bond en Pricken. In een veld met zoveel favorieten een winnaar kiezen, is bijna niet te doen. De bezoekers van de koers op de Keinsmerweg staan dan ook voor een grote uitdaging.

Bekijk het deelnemersveld.

Wellicht is het verstandig om te kiezen voor de vormpaarden. Timmy H liet na een wisselvallig seizoen eind september in Roden eindelijk zijn ware gezicht zien en won oppermachtig. De hoop van John de Leeuw is op hem gericht. De Hoofddorper staat voor zijn laatste kans om een gooi te doen naar het pikeursklassement. Hij zal dan de koers in ’t Zand moeten winnen of met zijn beide paarden (hij rijdt ook Evison) minimaal tweede en derde moeten worden.

Frans van der Blonk mag dan geen punten meer pakken. Hij heeft echter met Co Swagerman het paard voor de kar dat het hele seizoen al in vorm is. Hij won maar liefst vier kortebanen en is al zeker van de winst in het klassement ‘Paard van het jaar’. De loting is echter niet gunstig. Tegenstander Qualva Nonantais liet in Lisse mooie dingen zien. Van der Blonk heeft met zijn andere troef Andrea Swagerman ook pittig geloot: Donate Groenhof. De merrie, op stal bij Cees Hetteling in Groenveld, is één van de beste nieuwkomers van het seizoen en in ’t Zand ongetwijfeld één van de favorieten.

Nederlands Kampioen Zero Option Lane, de winnaar van 2012 en op stal bij Hugo Langeweg jr. uit Schagerbrug, kan alle paarden in dit veld kloppen. Echter, de kans op een galoppade wordt gedurende de koers steeds groter bij hem. Aad Pools wacht nog altijd op zijn eerste kortebaanzege. ‘Mister kortebaan’ heeft met Edo Venus, drie keer tweede in september, een kanshebber. Een overwinning tijdens het slotstuk in ’t Zand zal zijn seizoen goed maken.

Voorbeschouwing en tips

Vanaf donderdagavond voegen wij aan dit bericht een voorbeschouwing toe met een beschrijving per paard en tips.

Ben je er niet bij in ’t Zand maar wil je wel inzetten (inclusief het spel Winscore)? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf maandagmorgen je weddenschappen!


Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.