Beverwijk pakt de draad weer op met kortebaan op 23 juni

5 juni 2022 07:29

Na twee coronajaren kan de kortebaan van Beverwijk eindelijk weer doorgaan. De koers over de Breestraat heeft een aangepaste datum. De Beverwijkse Harddraverijstichting Prins Bernhard laat de traditionele tweede donderdag van augustus los en organiseert in 2022 op donderdag 23 juni. De aanvang is 14.00 uur.

De kortebaan in Beverwijk vond andere jaren plaats midden in de zomervakantie. Dit was voor bezoekers en het verkrijgen van vrijwilligers niet ideaal. De Harddraverijstichting hoopt dit probleem met de nieuwe datum op te lossen. Ook het Stadsfeest Beverwijk, waar de kortebaan onderdeel van is, met onder andere de Wielerronde en het Ringsteken is verplaatst naar woensdag 22 juni tot en met zondag 26 juni.

Coktail Bar

De kortebaan in Beverwijk is nu de vierde van het seizoen, dat begon op zaterdag 14 mei in Assendelft. Coktail Bar en Mats Wester zijn vooralsnog het meest succesvol. Zij wonnen zowel in Assendelft als Wognum.

Hoewel er in Beverwijk niet kon worden gekortebaand, heeft het ‘circus’ de afgelopen twee jaar niet helemaal stilgestaan. In 2020 zijn er nog twee kortebanen verreden op de Renbaan Duindigt. Na zes alternatieve kortebanen (vier keer op de Renbaan Duindigt en twee keer op de grasbaan in Emmeloord) vonden er 2021 uiteindelijk nog vier ‘gewone’ kortebanen plaats op de straat.

Wegens de onzekerheid investeerden de eigenaren in deze jaren nauwelijks in kortebaanpaarden. Dit betekende dat de vertrouwde paarden uit 2019 ook in 2020 en 2021 de lakens uitdeelden. Chief One pakte de titel ‘Kortebaanpaard van het jaar’ over deze seizoenen, gevolgd door Eliot Charisma en Archange de Jiel. De laatste won in 2019 de kortebaan in Beverwijk.

Nieuwe paarden

Cesar Charisma en Kelsa Europoort waren de enige ‘nieuwe’ paarden die tijdens de coronacrisis doorbraken. De eerste won twee keer met pikeur Ruud Pools op de Renbaan Duindigt. Kelsa Europoort pakte verrassend de Nederlandse titel tijdens de kortebaan Hoofddorp, eveneens op de Renbaan Duindigt. De merrie van trainer Bryan Vader profiteerde vorig jaar optimaal van haar vierjarigenontheffing van vijf meter. Ze moet nu laten zien dat ze ook vanaf de basisafstand met de besten meekan. Vooralsnog blijven de prestaties achter.

Rick Wester rijdt dit seizoen voor het eerst met de gouden helm, verdiend na zijn titel bij de pikeurs over de jaren 2020 en 2021. Hij boekte vooral successen met Chief One, Panic Launcher en Archange de Jiel.

Deelnemers en tips

Welke paarden er aan de start komen in Beverwijk, is bekend op dinsdag 21 juni. Wanneer de SNDR de loting heeft verricht, staan de deelnemers op deze website. Later volgt hier een uitgebreide voorbeschouwing met tips waar de bezoekers hun voordeel mee kunnen doen bij de totalisator.

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.