Beverwijk: Eliot Charisma lost grote belofte in

9 augustus 2018 18:34

Eliot Charisma heeft donderdag op grootse wijze de kortebaan van Beverwijk gewonnen. Samen met Lindsey Pegram was de ruin een klasse apart op de vernieuwde Breestraat. Favoriet Doc Holiday (Manon Pools) moest in de finale zijn meerdere erkennen in de uiteindelijke winnaar.

Tijdens zijn eerste drie starts van het seizoen liet Eliot Charisma al zien flinke progressie te hebben geboekt ten opzichte van vorig jaar. Op snelheid was hij zelfs een klasse apart en liet al een aantal favorieten zijn hielen zien. Een goede klassering behaalde hij echter nog niet, omdat hij steeds op de beslissende momenten van de benen ging.

Het bezorgde Mark de Jong overuren. De trainer ging op zoek naar de oorzaak van de galoppades en paste voor elke kortebaan veranderingen toe. In de regen van Beverwijk betaalde zich dit eindelijk uit. Geholpen door een startvoorgift van vijf meter kwam geen tegenstander aan de kar. Alleen in de allereerste rit van de middag maakte Eliot Charisma een fout. Het kwam hem niet duur te staan. Hij won de andere ritten eenvoudig van Verseau Blue en bekerde door. Daarna klopte hij ook Chaman Rapida, Birdy de Neuilly, Faustus en Doc Holiday.

In de finale was Eliot Charisma duidelijk de snelste.

Goede zaken

Met de overwinning deed Lindsey Pegram goede zaken. Ze staat nu alleen aan de leiding in het pikeursklassement en de Rabobank IJmond pikeursprijs (de prijs voor de meest succesvolle pikeur in IJmuiden, Santpoort, Beverwijk en Heemskerk.)

Doc Holiday, het enige paard dat dit seizoen vooralsnog twee kortebanen won, was ‘the best of the rest’. Samen met Manon Pools rekende de troef van de Meiden van Assum eenvoudig af met zijn tegenstanders. Alleen Eliot Charisma was in de finale duidelijk te sterk.

Gebroeders Brouwer

De gebroeders Brouwer streden op de Breestaat om de derde plaats. Bizar Zandbergen (Danny Brouwer) had Faustus (Micha Brouwer) in de derde omloop al verslagen, maar in de troostfinale troffen de paarden elkaar opnieuw nadat Faustus was bijgeloot. Dit keer kwam Faustus als winnaar uit de bus. Spannend was het niet. Drie ritten leverden drie galoppades op. Faustus maakte er één, Bizar Zandbergen twee.

De omzet bij de totalisator bleef, mede door de voortdurende regen, steken op 54.414,50 euro. Dit was ongeveer 4.000 euro minder dan vorig jaar.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.