Beverwijk Challenge: Tweede koers op Aby

11 augustus 2020 15:28

De liefhebbers van de kortebaan kunnen donderdag online afstemmen op de koersen op de Zweedse baan Aby. Kortebaandraverijen.nl heeft de tweede koers omgedoopt tot de Beverwijk Challenge, vernoemd naar de kortebaan die donderdag niet door kan gaan vanwege het coronavirus. De meeting begint om 17.45 uur. De start van de uitgelichte koers is om 18.07 uur.

Voor elke kortebaan biedt Kortebaandraverijen.nl online een alternatief. Donderdag staan er mooie koersen op het programma op Aby: ideaal voor een kortebaanchallenge! Op deze manier krijgt iedereen die de kortebaan van Beverwijk moet missen, toch een middag paardensport voorgeschoteld. En uiteraard kan er ook gewed worden.

De koersen zijn online te bekijken via onderstaand linkblok, of klik hier. Via dit linkblok kun je ook aanspraak maken op een mooie aanbieding van Runnerz. Wanneer je als nieuwe klant 50 euro online inzet, krijg je 25 euro terug.

Runnerz.nl - wedden op paarden - €10 welkomstbonus!

Acht koersen

In totaal staan er acht koersen op het programma. In onderstaand programma vind je van alle koersen de deelnemers, hun laatste vijf resultaten, hun winsom en tips bij ‘chansvärdering’. Ook op de beelden word je uitgebreid ingelicht (in het Engels) over de kanshebbers van alle koersen zodat je goed voorbereid je weddenschappen kunt plaatsen. Eén koers lichten wij op deze website alvast uit. Deze koers telt tevens mee voor de TipCompetitie waaraan iedereen kan meedoen die zich heeft aangemeld als Vriend van de Kortebaan.

Wij hebben ons oog laten vallen op de tweede koers waarin twaalf paarden van start gaan over 2140 meter met bandenstart.

Voorbeschouwing achtste koers

1. Victory of Life – Jim Oscarsson
2. Kansas Lobell – Rick Ebbinge
3. Global born to run – Johan Untersteiner
4. Kaitlin Way Scott – Peter Untersteiner
5. Joshua B.R. – Bjorn Goop
6. Vision Face – Giuseppe Lubrano
7. That’s it – Claes Svensson
8. Sweet Muscles – Mikael J Andersson
9. Chang – Stefan Persson
10. Umustbecrazy – Peter Ingves
11. Voltaire P.Hill – Dwight Pieters
12. Horizon du Gers – Carl Johan Jepson

Voor ons is Kansas Lobell (2) de blikvanger. Trainer Jeroen Engwerda bereidt de hengst in Zweden voor op de Nederlandse Derby. Extra leuk is dat dit paard de zoon is van Wichita River, die in 2008 nog tweede was tijdens de kortebaan van Beverwijk. De merrie elimineerde toen samen met Ruud Pools seriewinnaar Viva’s Limburgia in de derde omloop, om daarna in de finale alsnog verslagen te worden door deze grote favoriet.

Kansas Lobell is hoopgevend aan zijn carrière begonnen. Hij won direct bij zijn debuut op Mantorp. De keer daarna was hij groot favoriet, maar zette hij onvoldoende door tijdens zijn aanval in de laatste ronde. Kansas Lobell eindigde toen ‘slechts’ als vierde. Het is afgaande op deze koers onduidelijk hoe zijn vorm nu is. Rick Ebbinge is donderdag zijn pikeur.

Joshua B.R. (5) lijkt met de legendarische Bjorn Goop zijn grootste concurrent. De Noorse hengst won in drie starts één keer en werd de andere twee keer derde. Horizon du Gers (12) won zijn laatste start en was sterk verbeterd. Victory of Life (1) won zelfs al twee keer, maar trof de laatste keer sterkere tegenstanders en eindigde toen als zesde. Kaitlin Way Scott (4) won bij zijn debuut, maar was daarna minder op dreef. In de vorm van zijn eerste koers kan hij winnen.

Ook Chang (9) en Umustbecrazy (10) hebben al een overwinning geboekt. Zij kunnen opnieuw hoge ogen gooien. Global born to run (3) won nog niet, maar was er wel steeds dichtbij. That’s it (7) is grillig, maar eindigde de laatste keer sterk als derde. Sweet Muscles (8) heeft pas twee koersen in de benen. Met zijn derde plaats deed hij de laatste keer weinig verkeerd. Vision Face (6) en Voltaire P. Hill (11) hebben in respectievelijk zes en acht starts nog weinig laten zien.

ONZE TIP: 1. KANSAS LOBELL (2), 2. JOSHUA B.R. (5) 3. HORIZON DU GERS (12)
Outsiders: Kaitlin Way Scott (4)

Runnerz.nl - wedden op paarden - €10 welkomstbonus!
Klik op deze banner voor de gratis beelden en de welkomstbonus van 25 euro.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.