Bert Smits en Jaap Dangermond benoemd tot Vriend van Verdienste

15 april 2022 14:45

De redactie van Kortebaandraverijen.nl heeft vrijdag Bert Smits en Jaap Dangermond postuum benoemd tot Vriend van Verdienste. Tijdens een bezoek aan Hoorn en Enkhuizen kreeg hun familie de bijbehorende oorkonden. Het tweetal is vanaf nu opgenomen in de eregalerij van deze website.

Smits stond aan de basis van de kortebaan van Hoorn, was jarenlang promotor van de sport en als ‘speaker’ bovendien de stem van de kortebaan. Zijn dochter Laura en vrouw Jopie namen de oorkonde in ontvangst. (foto boven)

Onderscheiding Jaap Dangermond

Later op de dag stond de benoeming van Dangermond centraal. De voormalig melkboer speelde een grote rol in de opkomst van de kortebaan in Enkhuizen, was bestuurslid van de Kortebaanbond en tevens keurmeester. Zijn dochter Zus was, net als een afvaardiging van de kortebaan Enkhuizen, aanwezig voor de ontvangst van de oorkonde.

Zus Dangermond nam de oorkonde in ontvangst voor haar vader.

Vriend van Verdienste

Kortebaandraverijen.nl zet met de benoeming van de Vrienden van Verdienste de mensen in het zonnetje die zich jarenlang buiten de baan hebben ingezet voor de kortebaansport. Piet Borsboom was in 2018 de eerste die deze onderscheiding kreeg. Met Smits en Dangermond staat de teller inmiddels op negen.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.