Bert Schreuder pakt dagprijs Hoofddorp

14 juli 2014 08:49

Bert Schreuder (foto) heeft de dagprijs van Hoofddorp gewonnen. De liefhebber uit Den Ilp tipte met Andrea Swagerman de juiste winnaar en pakte verder punten met Prince of Moor, Anabaa Blue en Yankee Attack. Het was de tweede keer dat Schreuder er met de dagprijs vandoor ging. Vorig jaar scoorde hij ook al de meeste punten na de kortebaan van Helmond.

Schreuder was lang niet de enige die de uiteindelijke winnaar daadwerkelijk op de eerste plaats tipte. Maar liefst 33 van de in totaal 82 deelnemers die de TipCompetitie invulden voor de koers over de Kruisweg scoorden met de zevenjarige ruin bonuspunten. Sterker, Andrea Swagerman kwam op slechts 13 formulieren niet voor. Omdat de overige drie halve finalisten enigszins verrasten, regende het geen punten in de TipCompetitie. Anabaa Blue werd verschillende keren getipt, maar Capital C en Black Beauty Venus kwamen slechts sporadisch op de formulieren voor. Chris Elderbroek, Milenka van den Bosch, Jeroen Staal, Corina Zitman en Henk Timmer durfden het aan om de combinatie met Wim van der Mespel te spelen, terwijl vijfvoudig kortebaanwinnaar Black Beauty Venus slechts op twee, bij Peter Tersteeg en Pol de Jaeger, ingevulde tipformulieren voorkwam.

In het regioklassement van de ‘Bollenstreek’ schoof Schreuder op naar een gedeelde zevende plaats met onder andere Cheyenne van den Bosch. De Stompwijkse voerde dit klassement na Zwanenburg aan, maar moest haar leidende positie na een matige score afgeven. Nieuwe koploper is Kees Duijnisveld, die met 25 punten in Hoofddorp de op één na hoogste score van de dag behaalde. De volgende kortebaan voor het regioklassement ‘Bollenstreek’ is de koers in het Gelderse Bemmel. De kortebaan van aanstaande donderdag in IJmuiden behoort tot de regio Zaanstreek.

De top van het totaalklassement schuift steeds verder in elkaar. Gé Hilgersom en Fred Overdevest zijn nog steeds de twee beste tippers van dit moment, maar de concurrentie komt dichterbij. Stefan de Groot viel door een mindere score bijna buiten de Top 10, waardoor ervaren tippers als Pol de Jaeger, Frits Taag, Leon Zoetemelk en Kees de Bock allemaal een plaatsje opschoven. 

Bekijk het dagklassement, regioklassement en het totaalklassement.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.